На сайті:

На сайті 135 гостей та відсутні користувачі

Завершилися олімпіадні змагання юних біологів

28.03.14

DSC 0305 11Урочисте закриття ІV етапу ХXXV Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології відбулося 28 березня ц. р. в актовій залі Івано-Франківського обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості. Цьогоріч у змаганнях були представлені команди з усіх регіонів України, Автономної Республіки Крим та міста Києва. Усього в Івано-Франківську змагалися 146 юних знавців біології.

Привітати учнівську молодь прийшли представники департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської облдержадміністрації, Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Голова журі олімпіади Наталія Скрипник, доцент Київського національного університету імені Тараса Шевченка, кандидат біологічних наук, висловила подяку учнівській молоді, керівникам команд за участь у нелегких інтелектуальних випробуваннях.

«Успіх олімпіади – це наш спільний успіх. Ці змагання створили спільноту друзів та однодумців, справжніх олімпійців, що об’єднали всю країну», – наголосила Наталія Вячеславівна.

Представник Міністерства освіти і науки України Світлана Фіцайло відзначила високий рівень підготовки та професіоналізм тих, хто організував олімпіаду – департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської облдержадміністрації, Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, Івано-Франківського обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості, Івано-Франківського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

Далі у святковій обстановці відбулось оголошення результатів, вручення дипломів та пам’ятних подарунків. Варто зазначити, що школярі з Івано-Франківської області цьогоріч здобули по одному першому, другому та чотири третіх місць. Крім того, були вручені дипломи переможцям конкурсу «Нейро».

«Талановиту молодь слід підтримувати, – зазначив Сергій Дерев’янко, директор департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської обласної державної адміністрації. – Усі, хто переміг у цьогорічній олімпіаді, будуть отримувати стипендії з обласного бюджету впродовж року».

Святкового настрою присутнім додали музичні і танцювальні номери.

Змагання завершилися і залишили учасникам приємні враження від Прикарпаття, що дуже гостинно зустріло їх. А для абсолютних переможців випробування продовжуються – вони представлятимуть Україну на Міжнародній олімпіаді з біології.

DSC 0279

DSC 0300

DSC 0301

DSC 0303