На сайті:

На сайті один гість та відсутні користувачі

Увага конкурс!

23.10.14

У рамках проекту «Освіта для сталого розвитку в дії» оголошено другий етап конкурсу «Школа сприяння сталому розвитку 2014-2015». Організатори конкурсу — благодійна організація "Вчителі за демократію та партнерство" спільно з Інститутом педагогіки НАПН України за підтримки Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН Україн.

У 2013-2014 навчальному році серед 102 заявлених учасників з 13 областей України журі обрало 27 шкіл-переможниць, нагородження яких відбулося 10 жовтня у Львові. Третина шкіл вже отримали від спонсорів подарунки, які навчальні заклади замовляли самостійно.

До участі у конкурсі запрошуються навчальні заклади:

— що мають кількарічний досвід роботи з освіти для сталого розвитку;

— у навчальний план яких системно запроваджені «Уроки для сталого розвитку»;

— навчально-виховну діяльність яких значною мірою спрямовано на формування сталого, екологічно дружнього стилю повсякденного життя у домашньому господарстві, школі та місцевій громаді;

— у навчальному закладі існує система моніторингу ЕКОЛОГІЧНОГО СЛІДУ школи: мають місце та відстежуються зменшення нераціонального енерго- та водоспоживання, викидання сміття та марних витрат сировини, сприяння переробці відходів тощо;

— у школі та місцевій громаді проводяться масові акції і заходи, пов’язані із презентацією досягнень та пропагандою сталого способу життя;

— у школі є досвід розробки та запровадження власних навчально-методичних матеріалів з освіти для сталого розвитку.

Для участі у конкурсі необхідно:

Крок перший — до 30 листопада 2014 року подати заявку на участь та опитувальник (форма на сайті проекту);

Крок другий — до 31 березня 2015 року надіслати опис діяльності навчального закладу (до 10 сторінок!) з освіти для сталого розвитку. Для цього радимо обов’язково прочитати рекомендації, вони допоможуть краще описати діяльність школи (деталі про участь, умови проведення конкурсу та критерії оцінювання робіт — http://esd.org.ua/node/502 ).

За посиланням ви також знайдете:

- положення про конкурс,

- рекомендації,

- форму заявки,

- опитувальник.

Усі матеріали конкурсу (виключно в електронному вигляді!!!) надсилайте на електронну адресу — Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Контактний телефон — (044) 486-92-39, 044-228-86-77.

Підсумки конкурсу-огляду будуть підводитись у травні 2015 року.

Переможці конкурсу отримають Диплом і Почесний знак «Школа сприяння сталому розвитку». Нагородження відбувається на всеукраїнській зустрічі переможців. До конкурсу залучаються спонсори, які допомагають нагородити школи подарунками, для подальшого сталого розвитку навчального закладу.

Заявки приймаються до 30 листопада поточного року!!!

Додати коментар

Захисний код
Оновити