На сайті:

На сайті 237 гостей та відсутні користувачі

В Івано-Франківську стартував IV етап IV Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології

31.03.14

1 khjkhhj28 березня цього року урочисто відкрився ІV етап ІV Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології. Змагання триватимуть до 1 квітня на базі Івано-Франківського обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості. Для участі в них прибули 69 школярів 10 та 11-х класів із 24 областей України і м. Києва.
Журі олімпіади з екології представлене фахівцями з різних регіонів України – науковцями Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Міністерства екології та природних ресурсів України, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та інших провідних вищих навчальних закладів України.
На відкритті олімпіади юних інтелектуалів привітав директор департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Сергій Дерев’янко:
– Ми вдячні Міністерству освіти і науки, що нам довірили таку високу честь – приймати найрозумніших екологів країни. Важливо те, що сюди приїхали учні з усіх областей, а це найкраще підтвердження того, що наша держава єдина і сильна.
– Екологічна олімпіада – це не лише пропагування екологічних знань, адже широта тем екологічних проектів, над якими ви працювали, свідчить про небайдужість до проблем планети в цілому, – звернулася до учасників олімпіади Світлана Мистюк, представник Міністерства освіти і науки України, завідувач сектора відділу по роботі з обдарованою молоддю та проведення масових заходів відділення змісту позашкільної освіти та виховної роботи Інституту інноваційних технологій і змісту освіти.
Школярів привітали також Сергій Адамович, секретар комісії з питань освіти і науки Івано-Франківської обласної ради; Володимир Безруков, голова журі олімпіади, доцент Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
Приємні хвилини гостям подарували виступи художніх колективів навчальних закладів області.
Програма олімпіади досить насичена. Вона передбачає два тури – теоретичний та практичний, останній включає захист і презентацію реальних екологічних проектів. За результатами змагань буде оголошено та нагороджено переможців, визначено претендентів на участь у Міжнародній олімпіаді.

3

5

4

1

6

7

2