На сайті:

На сайті 134 гостей та відсутні користувачі

Вчимося працювати в умовах децентралізації

19.06.18 

Закон України «Про освіту» чітко окреслює домінанти розвитку освітнього середовища, яке забезпечує формування особистості ХХІ століття.

Як спланувати таке середовище? Який вчитель буде працювати в ньому? Які змістові повинна забезпечити сучасна методична структура - ці й подібні питання стали предметом опрацювання зі слухачами в ході проведення чергового засідання методичної майстерні для відповідальних за методичну роботу в ОТГ. Тема засідання «Організація планування сучасного освітнього середовища в умовах ОТГ».

У ході обговорення учасники окреслили проблеми, пов’язані з формуванням та розвитком системи методичного супроводу професійного розвитку педагогів в умовах модернізаційних змін, ознайомилися з особливостями створення сприятливого інформаційного середовища для різнобічного розвитку педагогів ЗЗСО, розробили модель оптимальної взаємодії організаторів методичної роботи з педагогами щодо планування методичної роботи.

З проблемою особливості організації методичної роботи в ОТГ, її викликами та перспективами слухачів ознайомила завідувач лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО Ольга Нижник.

Разом з Аллою Дутчак, методистом лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО учасники засідання розробили дорожню карту планування методичного супроводу професійного розвитку вчителя в умовах модернізації освітнього простору.

Слухачі також навчалися працювати з цифровими технологіями. Так Світлана Клімковська провела майстер-клас зі створення сайту і здійснення його змістового наповнення.

З цікавою практикою організації методичної роботи в закладах освіти ОТГ учасників засідання ознайомили Богдана Григорчук, методист відділу освіти Печеніжинської ОТГ та керівник методичного об’єднання даної ОТГ Оксана Бондаренко.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити