На сайті:

На сайті 62 гостей та відсутні користувачі

Реалізація засад освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людиниу виховному процесі закладів освіти області

21.03.18

27867095 1840070876293984_7026319766923816158_nВпродовж лютого 2018 року в Івано-Франківському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти слухачі курсів підвищення кваліфікації заступників директорів з виховної роботи та педагогів-організаторів закладів загальної середньої освіти пройшли навчання в рамках реалізації швейцарсько-українського проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні – DOCCU». Тренери проекту Оксана Фляк, завідувач лабораторії національного виховання та Оксана Риндич, методист лабораторії національного виховання Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, розкрили основні завдання, принципи та шляхи розвитку програми освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини (ОДГ/ОПЛ) в Україні.

Під час проведення тренінгу розглянуто питання демократичного врядування в закладах освіти, стилів управління, нової ролі педагога в умовах модернізації та демократизації освітньої галузі, формування громадянської компетентності учасників освітнього процесу. Шляхом залучення до активних та інтерактивних вправ слухачімали змогу глибшеосмислити права людини і громадянина, відпрацювати навички демократичного стилю спілкування і лідерства.

Учасники тренінгів відзначили, що розвиток громадянських компетентностей набуває актуальності, саме тому даний проект потрібно реалізовувати.

Додати коментар

Захисний код
Оновити