На сайті:

На сайті 127 гостей та відсутні користувачі

Навчання вчителів розпочато

05.03.18

01Нова українська школа

У Концепції Нової української школи чітко окреслене соціальне замовлення – це компетенізація освіти шляхом реалізації компетентнісного підходу, орієнтація її на результат у формі розвинутих ключових компетентностей учнів, основною з яких є вміння вчитися упродовж життя.

На виконання розпоряджень Кабінету Міністрів України від 13 грудня 2017 року № 903-р «Про затвердження плану заходів на 2017-2029 роки із запровадження Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти “Нова українська школа”», від 17 січня 2018 року № 17-р «Про додаткові заходи щодо підвищення кваліфікації педагогічних працівників у 2018 році», наказу Міністерства освіти і науки України від 15.01.2018 року № 34 «Про деякі організаційні питання щодо підготовки педагогічних працівників для роботи в умовах Нової української школи» в області розпочато підвищення кваліфікації вчителів початкових класів, котрі навчатимуть учнів першого класу у 2018-2019 навчальному році.

В області розпочалось навчання вчителів початкових класів, що відбувається на базі визначених локацій та дистанційно – на платформі EdEra. У ході першої сесії, що відбулась 03-04 березня, розглядалися наступні питання: чинники якісної початкової освіти; нові професійні ролі і завдання сучасного вчителя в контексті Концепції НУШ; особливості розвитку дітей 6-7-річного віку та інші.

Із вітальним словом до освітян Тисменицького району та м. Івано-Франківська звернулися Віктор Кімакович, директор департаменту освіти, науки і молодіжної політики ОДА та Роман Зуб’як, ректор Івано-Франківського ОІППО, побажавши учасникам успішного навчання та творення нової української школи, школи ХХІ століття. В інших осередках навчання також були присутні представники органів райдержадміністрацій, місцевого самоврядування та органів управління освітою.

Заїзд учителів відбувся організовано. Всього навчанням охоплено 1118 учителів. За відгуками педагогів, результативній та успішній роботі посприяли належно створені умови в закладах освіти.  

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити