На сайті:

На сайті 134 гостей та відсутні користувачі

ПРОВЕДЕНО ТРЕНІНГОВЕ ЗАНЯТТЯ «ХРИСТИЯНСЬКІ ЦІННОСТІ В ГРОМАДЯНСЬКОМУ СУСПІЛЬСТВІ»

01.02.18

20180130 15203030 січня 2018 року на базі Івано-Франківського ОІППО в ході курсової підготовки слухачів групи вчителів християнської етики відбулось тренінгове заняття «Християнські цінності в громадянському суспільстві», проведене за програмою швейцарсько-українського проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні - DOCCU».

Тренери проекту - старший викладач, кандидат політичних наук Уляна Лукач та старший викладач Христина Дуда наголосили на тому, що в умовах реформування вітчизняної освіти особливого значення набуває реалізація засадничих ідей демократії - свободи, рівності та справедливості. Водночас, ефективність освітніх перетворень безпосередньо пов’язана із становленням громадянського суспільства, для якого основним орієнтиром є система християнських цінностей.

В ході тренінгового заняття реалізовано інтерактивні вправи, спрямовані на розвиток аналітичного мислення, евристичних умінь вирішення проблемних ситуацій та активізації навчально-пізнавальної діяльності його учасників. Робота в групах дала можливість з’ясувати роль християнських цінностей і важливість дотримання демократичних процедур при ухваленні індивідуальних і колективних рішень.

Відгуки учасників тренінгу засвідчили актуальність активного навчання через власний досвід, необхідність формування демократичного освітнього середовища та організації освітнього процесу на засадах педагогіки партнерства.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити