На сайті:

На сайті 244 гостей та відсутні користувачі

Семінар-практикум для асистентів учителів

01.12.17

IMG 20171129_101102В останні роки в Україні відмічається стійка тенденція до збільшення кількості дітей зі складними порушеннями пізнавального і мовленнєвого розвитку, зокрема дітей із затримкою психічного розвитку (ЗПР). Рання діагностика та подолання ЗПР є однією з актуальних проблем спеціальної психології і корекційної педагогіки. Це обумовлено, з одного боку, великим розповсюдженням цієї форми психічного дизонтогенезу, з іншого — труднощами виховання, навчання, соціальної адаптації та реабілітації дітей із ЗПР.

29 листопада 2017 року базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся семінар-практикум для асистентів учителів з теми: «Використання корекційних методик у роботі з дітьми із затримкою психічного розвитку в умовах інклюзивного навчання». Метою семінару було ознайомлення педагогів із особливостями використання корекційних методик у роботі з дітьми із затримкою психічного розвитку в умовах інклюзивного навчання.

Оксана Липка, методист інституту післядипломної педагогічної освіти, виокремила учасникам семінару організаційно-педагогічні умови діяльності асистента учителя в інклюзивному класі, Наталія Шеремета, методист лабораторії управління та організації освіти інституту, звернула увагу на особливості корекційної роботи учителя-логопеда з дітьми із затримкою психічного розвитку.

У практичній частині, беручи за основу власний педагогічний досвід, Наталія Муханюк, Ганна Іванишин, вихователі Микуличинської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат висвітлили систему роботи вихователя з дітьми із затримкою психічного розвитку в умовах школи-інтернату, Тетяна Мороз, учитель Тлумацької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат презентувала методику корекції психічних процесів у роботі з дітьми із затримкою психічного розвитку та Богдана Томей, асистент учителя Коломийської ЗОШ І-ІІІ ст. №10 Коломийської міської ради розкрила особливості роботи асистента учителя із дитиною із Синдромом Дауна.

Підсумовуючи роботу, учасники семінару зазначили актуальність використання корекційних методик в роботі асистента учителя інклюзивного закладу.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити