На сайті:

На сайті 115 гостей та відсутні користувачі

Проведено тренінгове заняття “Формування ключових компетентностей школярів на уроках трудового навчання”

01.12.17

20171124 12480821 листопада 2017 року на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти в системі курсової підготовки проведено семінар-тренінг “Розвиток громадянських компетентностей в Україні”.

Заняття прoводиться у рамках швейцарсько-українського проекту DOCCU.

Основна мета даного проекту - формування відповідального члена громади та суспільства, який розуміє принципи і механізми функціонування суспільства, а також — виховання національно свідомої особистості, яка спирається у своїй діяльності на культурні традиції та вектори розвитку суспільства.

Тренер проекту Галина Гафійчук, викладач кафедри теорії та методики навчання, використовуючи методи і прийоми інтерактивних технологій навчання дорослих, підвела педагогів, до розуміння того, що осмислення та захист особистих прав і прав інших людей, усвідомлення своєї ролі в суспільстві і набуття вмінь брати участь у процесі ухвалення рішень - один із найважливіших критеріїв зрілості суспільства, ступінь його демократичності.

Спільно вироблений учителями трудового навчання алгоритм роботи дасть змогу на практиці успішно впроваджувати освіту для демократичного громадянства в закладах освіти області.

Учасники тренінгового заняття відзначили змістовність, актуальність та необхідність організації навчання у такому форматі.

 

 

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити