На сайті:

На сайті 440 гостей та відсутні користувачі

Соціально-психологічний супровід дітей з особливими потребами

21.11.17

23770315 1722975847775038_793887100_o16 листопада на базі Перегінської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату відбувся обласний семінар фахівців психологічної служби. Метою засідання було визначити особливості соціально-психологічного супроводу дітей з особливими потребами в умовах інтернатного закладу.

О. Кулик, директор Перегінської СЗОШІ, окреслила основні напрями діяльності навчального закладу, а В. Патрійчук, заступник директора з навчально-виховної роботи, разом з практичними психологами та соціальним педагогом презентували роботу психологічної служби. Т. Глуханюк, методист ОЦППСР, розкрила особливості соціально-психологічного супроводу дітей в умовах спеціальної школи-інтернату, а Л. Крикун, методист ОЦППСР, охарактеризувала соціально-педагогічний супровід дитини з особливими потребами в період адаптації.

У практичній частині соціальний педагог Н. Романчукевич, практичні психологи Х. Глушко та Т. Надрага провели тренінгові заняття з учнями 8-10 класів «Я в цім світі не один» та з учнями 6-7 класів «Цінність життя і здоров’я». Учасники заходу мали змогу переглянути тематичний захід «Людським теплом і добротою хай зігріваються серця».

На підсумковому круглому столі працівники психологічної служби проаналізували шляхи здійснення соціально-психологічної адаптації дітей з порушеннями розумового розвитку в умовах школи-інтернату та виокремили основні форми і методи роботи з дітьми з особливостями психічного розвитку. Також обмінялися досвідом роботи з колегами щодо особливостей організації соціально-психологічного супроводу дітей в умовах навчальних закладів, де вони працюють.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити