На сайті:

На сайті 174 гостей та відсутні користувачі

Початкова школа: вектори розвитку

20.11.17

image-0-02-05-488e444c825619e50564991efd32642f71aca949ce7ee36a050d2fc28a881801-VУ Концепції нової української школи розвиток критичного мислення учнів виділено як одне із основних завдань освітнього процесу в початковій школі. Мислити критично - означає вільно використовувати розумові стратегії та операції високого рівня для формулювання обґрунтованих висновків, оцінок і прийняття рішень.Розвиваючи цей тип мислення, вчитель формує особистість, яка прагне до самовдосконалення та розвитку, має власні переконання, є толерантною до думок інших людей, вміє аналізувати, порівнювати, синтезувати, оцінювати інформацію з будь-яких джерел, робити свідомий вибір, приймати рішення та обґрунтовувати його тощо.

15 листопада 2017 року у курсовій групі вчителів початкових класів зі спецкурсом «Формування культури здоров’я учнів шляхом упровадження здоров’язберігальних освітніх технологій» (керівник Надія Попович) у рамках фахово-функціонального модуля проведено тренінгове заняття «Розвиток критичного мислення учнів початкових класів» (Наталія Скоморовська, викладач кафедри теорії та методики навчання ОІППО, кандидат педагогічних наук).

У ході заняття педагоги мали можливість систематизувати свої знання про критичне мислення, вміння, які необхідно сформувати в учнів, визначати організаційно-педагогічні умови для його цілеспрямованого розвитку.

У практичній частині Наталія Скоморовська, запропонувала різноманітні навчальні завдання, що допоможуть педагогам розвивати критичний спосіб мислення.

У підведенні підсумків слухачі курсів прийшли до висновку, що під час уроку з розвитку критичного мислення важливо, аби вчитель якнайбільше надавав слово учням, заохочував до висловлення власної обґрунтованої думки. Він має бути «диригентом», стимулювати учнів до роздумів, уважно вислуховувати їхні міркування.


Додати коментар

Захисний код
Оновити