На сайті:

На сайті 168 гостей та відсутні користувачі

Характер дітей як виклик – що нам з цим робити?!

03.11.17

фото 035В останні дні жовтня та 01 і 02 листопада цього року за ініціативи інституту післядипломної педагогічної освіти відбувався черговий (третій) семінар-практикум для педагогів дошкільних навчальних закладів області. Головна проблема семінару – «Виховання характеру дітей» – щоразу комплексно розглядається викладачами-тренерами організації «Character International Inc.» (США).   Навчання здійснювали професор психології із Даласа, штату Техас (США), заступник директора програми «Character International», доктор психологічних наук Джон Д. Кук; засновник програми «Виховання характеру у дітей»; виконавчий директор «Character International Inc.» Чарлз Ландрет; український тренер Ганна Довженко. Грамотний переклад здійснювала Ольга Шершук.

У перші три дні роботи семінару в м. Івано-Франківську навчалися 30 педагогів дошкільних навчальних закладів області, які вперше познайомилися з сутністю вище означеної програми, методами і прийомами виховання характеру у дітей. Усіма було визнано, що лейтмотивом програми є розкрити важливість і роль дорослих у засвоєнні дітьми восьми ключових цінностей, які, власне, і мають стати основою доброго характеру дитини. Отримання однойменного посібника та сертифікату від організації «Character International Inc.», а також комплекту посібників від Східноєвропейської місії (про духовно-моральний розвиток дошкільників) дає надію на ефективне використання здобутих умінь у практиці.

Останнього дня робота тривала у м. Коломиї – на базі дошкільного навчального закладу №19 «Ромашка», де потужно працює консультативний центр для батьків. Зустріч авторів програми «Виховання характеру дітей» з 25 педагогами та батьками ініціювали та забезпечували тут Марія Отрощенко, методист ІМЦ Коломийської міської ради та Ірина Липка, директор дошкільного навчального закладу. У позитивній і діловій атмосфері, з високим рівнем залученості кожного учасника усі зійшлися на думці, що опрацьовані рекомендації не тільки сприятимуть формуванню характеру кожної дитини, а й розвитку гармонійних стосунків між батьками та дітьми.

Наступних зустрічі будуть присвячені розгляду проблем виховання дитини-лідера та ефективного спілкування у педагогічному колективі і родині.

Додати коментар

Захисний код
Оновити