На сайті:

На сайті один гість та відсутні користувачі

Тиждень підвищення кваліфікації вчителів німецької мови

31.10.17

20171030102415У цьому році Німеччина та Україна відзначають 25 років встановлення дипломатичних відносин. Міністри закордонних справ обох країн прийняли рішення про проведення українсько-німецького року мов для зміцнення та розбудови взаєморозуміння та дружби, а також співпраці між двома країнами у культурно-освітній сфері. Рік мов надає німецькій мові належного значення.

У рамках співпраці з відділом «Педагогічної кооперації з німецької мови» Goethe- Institut в Україні спільно з Міністерством освіти і науки України з 30 жовтня по 03 листопада 2017 року на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти проводиться методико-дидактичний семінар для 20 вчителів німецької мови області.

Мета заходу – підвищення кваліфікації учителів німецької мови та надання їм допомоги в організації і проведенні уроків у школах.

Основні теми цьогорічного семінару: «Bикладання німецької мови з використанням цифрових мультимедійних засобів. Використання мобільних засобів учнів у проектній роботі», «Bикладання лінгвокраїнознавства – інновативні підходи на занятті німецької мови», «Підготовка учнів до іспитів на рівнях А1-В2».

Використання мультимедійних засобів та їх вплив належать до медійної грамотності, яку потрібно виховувати, щоб школярі навчилися відповідального та доцільного використання мобільних пристроїв. Вчителі будуть досліджувати, тестувати та продумувати можливості, кордони та ризики використання цих засобів учнів на уроках німецької мови як іноземної. Інша частина семінару – «Викладання лінгвокраїнознавства» як інтегрованої частини уроку німецької мови, має сприяти розширенню знань учнів про країну, мову якої вони вивчають.

Наталія Форкавець, мультиплікатор Goethe-Institut в Україні та досвідчений педагог Івано-Франківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №5 з поглибленим вивченням німецької мови Івано-Франківської міської ради, навчатиме колег працювати за новими методиками, а також запропонує цікаві матеріали, які можуть бути використані під час проведення уроків німецької мови та сприятимуть мотивації учнів до її вивчення.

Оксана Браткевич, референт Goethe-Institut в Україні, розповість про формат іспиту з німецької мови, що є необхідним  для учнів ( рівень А1 та А2).

Після завершення семінару педагоги отримають двомовні сертифікати GIDELFO (Professionelle Qualifizierungvon Deutschlehrern), підписані представниками Міністерства освіти і науки України та Goethe-Institut в Україні, що є підставою для зарахування годин фахової підготовки під час проходження планових курсів підвищення кваліфікації.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити