На сайті:

На сайті 136 гостей та відсутні користувачі

Особливості роботи асистента учителя в організації навчання дітей з особливими освітніми потребами

24.10.17

IMG 20171019_10155419 жовтня 2017 року відбулося чергове засідання школи педагогів інклюзивного навчання з теми «Особливості роботи асистента учителя в організації навчання дітей з особливими освітніми потребами».

У процесі засідання висвітлено такі питання: нормативно-правові засади щодо діяльності асистента учителя в умовах школи з інклюзивним навчанням (Василь Палійчук, головний спеціаліст департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА); особливості ведення документації асистента учителя, основні завдання та обов’язки асистента учителя в умовах інклюзивного класу (Оксана Липка, методист лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО); особливості супроводу дитини з порушенням опорно-рухового апарату в умовах інклюзивного навчання (Тетяна Кричовська, асистент учителя Білозорської ЗОШ І-ІІ ст. Надвірнянської районної ради); роль асистента учителя у супроводі дитини із затримкою психічного розвитку (Оксана Самійло, асистент учителя Івано-Франківської ЗОШ І-ІІІ ст. №17 Івано-Франківської міської ради); співпраця асистента учителя з усіма учасниками освітнього процесу в умовах інклюзивної освіти (Галина Мельничук, асистент учителя та практичний психолог Гостівської ЗОШ І-ІІІ ст. Тлумацької районної ради).

Учасники засідання мали можливість обмінятися досвідом роботи з колегами щодо особливостей організації освітнього процесу в умовах інклюзивного закладу.

На завершення роботи керівники та учасники заходу визначили роль асистента учителя у розробці індивідуальної програми розвитку; напрацювали алгоритм роботи учителя та асистента учителя в інклюзивному класі та накреслили шляхи їхньої співпраці.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити