На сайті:

На сайті 96 гостей та відсутні користувачі

Семінар-практикум голів методичних об’єднань учителів суспільствознавчих дисциплін

09.10.17

20171003 144739Альфою та омегою нашої дидактики нехай буде:

пошук та відкриття способу, при якому б вчителі менше навчали,

а учні більше б навчалися.

Я.А.Коменський

3 жовтня на базі ОІППО відбувся семінар-практикум «Роль методичного об’єднання учителів суспільствознавчих дисциплін у реалізації базових принципів ОДГ/ОПЛ та формуванні громадянської компетентності школярів».

Л.Шелемей ознайомила учасників з сучасними тенденціями, які викликають необхідність змін в освіті, адже сьогоднішня трансформація освіти в Україні – це не тільки зміна полюсів адекватно параметрам суспільно-політичного та культурно-національного життя, а відповідь на стратегічні імперативи освіти третього тисячоліття з її орієнтацією на людину, на фундаментальні загальнолюдські цінності, на послідовну демократизацію всього освітянського процесу.

Учасники семінару разом із тренерами С.Бондаренко, Г.Гафійчук та Х.Дудою опрацювали поняття: школа демократичних цінностей, професійна компетентність педагога, компетентнісно зорієнтований урок, інтегровані надпредметні та міжпредметні змістові лінії, ключові і предметні компетентності.

Одним із пріоритетних завдань шкільної освіти є створення умов для виховання особистості, здатної самостійно, результативно, дотримуючись принципів моралі вирішувати суспільні й особисті проблеми. Саме тому в практичній частині семінару, застосовуючи методику і технології конструювання компетентнісно-діяльнісного уроку суспільствознавчих дисциплін, педагоги розробляли модель заняття, що працює на реалізацію інтегрованої змістової лінії «Громадянська відповідальність».

На завершення учасники семінару-практикуму представили та обговорили плани роботи методичного об’єднання «Розвиток професійної компетентності вчителя у формуванні громадянина України».

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити