На сайті:

На сайті 314 гостей та відсутні користувачі

Розвиток громадянських компетентностей на уроках іноземної мови

09.10.17

20170927 121447Під час курсової підготовки вчителі німецької мови 27 вересня стали учасниками тренінгу на тему «Формування соціальної та громадянської компетентностей на уроках німецької мови», за програмою швейцарсько-українського проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні – DOCCU» (тренери Г.Гафійчук та Х.Дуда).

Метою тренінгу було ознайомитися з моделями компетентнісного уроку, який дасть можливість виховувати справжніх громадян. Адже, перебуваючи у процесі стрімких соціально-економічних змін, Україна надзвичайно гостро відчуває потребу підготовки і виховання нової генерації громадян на засадах цінностей демократичного суспільства – верховенства прав людини, рівності і взаємній відповідальності, що неможливо без створення демократичного середовища в на уроках, де учень на власному досвіді навчатиметься брати відповідальність та приймати рішення.

На завершення курсів слухачі також мали можливість брати участь семінарі «Нова навчальна програма з німецької мови та підручники для школи видавництва «Hueber». Даний захід відбувся за участі Світлани Яснюк, офіційного представники видавництва «Hueber» в Україні, а також Гунди   Гек, викладача німецької мови університету м. Зіген. Крім цього, пані Гек з 2010 року є   позаштатним національним та міжнародним мультиплікатором Hueber Verlag, а віднедавна - тренером,  щодо підготовки тестових робіт з вивчення німецької мови на рівень A1 - C2.

Вчителі ознайомились з навчально-методичними посібниками   «Mit uns», які є сучасними, комунікаційно-орієнтованими   та адаптовані до потреб і можливостей шкільного навчання. В них робиться акцент   на продуктивні навички спілкування та письмо. Вчителі на практиці переконалися, що навчально- методичні комплекси   Mit uns (B1+-C1) є добрими помічниками на шляху реалізації нових цілей та завдань у процесі навчання, а також розвитку ключових компетентностей. По завершенню роботи вчителі отримали сертифікати.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити