На сайті:

На сайті 138 гостей та відсутні користувачі

Розвиток громадянських компетентностей в Україні - DOCCU

29.09.17

20170927 13360927 вересня 2017 року на базі Івано-Франківського ОІППО в процесі курсової підготовки слухачів групи вчителів трудового навчання відбувся тренінг «Формування правової культури вчителя в контексті демократизації школи».

У рамках тренінгу, який провели доцент, кандидат політичних наук Лукач У.Р. та старший викладач Дуда Х.І., його учасники ознайомились із швейцарсько-українським проектом «Розвиток громадянських компетентностей в Україні - DOCCU». Тому однією з умов реалізації демократичних практик є формування правової культури вчителя як основи розвитку громадянського суспільства. Саме правова культура є засобом інтеграції громадянської освіти та виховання через реалізацію демократичних принципів у всіх аспектах шкільного життя.

В ході тренінгу реалізовано інтерактивні вправи, спрямовані на підвищення рівня правової демократичної культури, формування правосвідомості і правового мислення, а відтак – правомірної поведінки суб’єктів освітньої діяльності.

Враження учасників тренінгу підтвердили актуальність ідей громадянсько-активної школи через формування свідомих, поінформованих і відповідальних громадян, створення демократичної навчальної атмосфери і демократичного стилю педагогічного спілкування.

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити