На сайті:

На сайті 152 гостей та відсутні користувачі

Крок за кроком до демократичного врядування в школах

29.06.17

IMG 20170622_101853_HDR22 червня 2017 року для керівників районних (міських) методичних об’єднань класних керівників у Івано-Франківському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти проведено семінар-тренінг з розвитку громадянських компетентностей (І сесія). Захід проводився в рамках швейцарсько-українського проекту DOCCU «Розвиток громадянських компетентностей в Україні», який з 2016 року реалізується на Івано-Франківщині.

Тренери проекту О. Фляк та О. Риндич підкреслили, що одним із важливих завдань сьогодення, які стоять перед педагогами, є розвиток демократичного врядування, яке спрямоване на формування демократичної культури як основи розвитку громадянського суспільства через реалізацію демократичних принципів у всіх аспектах шкільного життя. Посприяти успішній соціалізації учнів може лише умотивований вчитель, який розвивається професійно, який, окрім навчальної, розвиваючої та виховної функцій, готовий виконувати громадсько-педагогічну функцію.

Під час проведення тренінгу, шляхом залучення учасників до активних та інтерактивних тренінгових вправ, розглянуто питання демократичного врядування в навчальних закладах, стилів управління школою, нової ролі педагога в умовах модернізації та демократизації освітньої галузі, формування громадянської компетентності учасників навчально-виховного процесу.

Інтерактивні вправи допомогли слухачам глибше осмислити права людини і громадянина, відпрацювати навички демократичного стилю спілкування і лідерства.

Класні керівника відзначили, що розвиток громадянських компетентностей набуває актуальності, саме тому даний проект потрібно реалізовувати.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити