На сайті:

На сайті 300 гостей та відсутні користувачі

Каскадне навчання практичних психологів та соціальних педагогів

08.06.17

1З 31 травня по 2 червня 2017 року на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти обласним центром практичної психології і соціальної роботи проведено третій тренінг-курс каскадного навчання тренерів «Профілактика булінгу в шкільному середовищі», який складався з 11 тренінгoвих занять.

В навчанні брали участь фахівці з шести психологічних служб системи освіти області, а саме з Верховинського, Тисменицького та Снятинського районів, міст Івано-Франківська та Яремче.

Учасники мали змогу опрацювати актуальні питання з проблеми шкільного булінгу та відпрацювати практичні навички психологічної профілактики насилля в шкільному середовищі. Фахівці психологічної служби ознайомилися з принципами та ключовими поняттями виховання без насильства, визначили критерії агресивності, причини виникнення агресивних проявів у дітей різного віку, підвищили свій рівень обізнаності з питань захисту дітей від жорстокого поводження та надання допомоги дітям, які постраждали від насильства, а також їх батькам, опрацювали оптимальні методи та прийоми психолого-педагогічного впливу, які допоможуть виховувати дітей без насильства.

На підсумковому круглому столі учасники тренінгу виробили алгоритм психолого-педагогічних дій з протидії шкільному булінгу.

 

 Відгуки учасників навчання  

Це була командна робота і з такою командою працювати одне задоволення. Дані каскадні тренінги – це професійний задум та відмінна організація.  Було ресурсно, продуктивно. Хороша можливість представити власні напрацювання, поділитись власним досвідом та отримати нове.

      Галина Ляльчук, директор Івано-Франківського міського центру

практичної психології і соціальної роботи


Спасибі за отриманий досвід! За можливість пропрацювати власні проблеми. Дуже ресурсно і важливо. Скарбничка психолога поповнилася цікавими вправами.

Оксана Стромило, практичний психолог Івано-Франківської

загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 24


Спасибі групі за набутий досвід та хороші враження від спілкування з професійними та творчими колегами!

Наталія Соломон, практичний психолог НВК «Снятинська

ЗОШ І-ІІІ ступенів-ліцей»

Це був корисно проведений час в оточенні людей, яким не байдужі актуальні проблеми школи. Всім величезне дякую за відкритість і прийняття один одного. Відчула, що побувала на супервізії. Натхненна та емоційно наповнена вийшла від нашої групи.

Валерія Легка, практичний психолог Івано-Франківської

загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7

Професійно, актуально, цікаво та доступно. Дякую, колеги!

Віра Вацеба, практичний психолог Радчанської ЗОШ І-ІІІ ст.

Коментарі  

 
0 #1 Наталія Юрєва 15.06.2017, 08:16
Цікава форма роботи. Продуктивно і позитивно проведений час.
Цитата
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити