На сайті:

На сайті 280 гостей та відсутні користувачі

«Андрей Шептицький – це Україна: будівничий, князь, лідер!»

29.05.17

IMG 790819 травня 2017 року з ініціативи Громадської ради «Святий Юр» на базі Івано-Франківської католицької школи ім. святого Василія Великого відбулося свято української молоді під гаслом «Андрей Шептицький – це Україна: будівничий, князь, лідер!»

Святкування розпочалось з молебню до Пресвятої Богородиці. Після молитви присутні відвідали виставку експериментального мистецтва у техніці люмінографії під гаслом «Погляд у майбутнє Владики Андрея», а далі взяли участь у науково-дослідницькій та мистецькій частинах свята.

Оскільки проходив уже третій тур науково-практичної конференції «Андрей Шептицький – це Україна: будівничий, князь, лідер», рівень підготовки і презентації багатьох робіт був достатньо високим. До участі було відібрано 16 доповідей (заслуховування відбувалось у двох паралельних секціях). В представлених роботах учні часто опрацьовували факти, пов’язані з перебуванням та діяльністю Митрополита Андрея на Станиславівщині, що стало окрасою доповідей, як відзначили високоповажне журі зі Львова та Івано-Франківська. Учениця Рогатинської гімназії Ольга Галак, яка минулого року здолала усі тури конференції і виступила на сцені Львівської опери під час урочистої академії з нагоди освячення барельєфу Митрополита Андрея Шептицького впевнено подавала приклад творчого зростання.

В художній частині свята величною і вражаючою була театралізована вистава Василя Герасим’юка «Андрей» у виконанні народного аматорського колективу «Ротонда» школи с.  Олешків Снятинського району. Акторами були учні, вчителі і парох місцевого храму. Ніжним співом вітав присутніх вокальний ансамбль «Весняні голоси» учнів Католицької школи ім. Святого Василія Великого під керівництвом п. Надії Дрозди, вчителя музичного мистецтва.

Степан Подюк, учень 8 класу Кобаківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Косівської районної ради та його керівник – Ірина Олексюк, учитель основ християнської етики, вразили присутніх і майстерністю виконання твору і доречністю теми та її презентаційним висвітленням.

На завершення свята всі учасники, їх наставники та організатори були відзначені дипломами, грамотами й подяками Громадської ради «Святий Юр».

Додати коментар

Захисний код
Оновити