На сайті:

На сайті 452 гостей та відсутні користувачі

Формування соціальних і громадянських компетентностей на уроках суспільствознавчих предметів у рамках реалізації швейцарсько-українського проекту DOCCU

26.05.17

01Школа має бути лабораторією демократії,

пов’язаною із реальним життям,

насиченою живою діяльністю.

Дж.Дьюї

25 травня 2017 року на базі Івано-Франківського ОІППО в рамках курсової підготовки слухачів групи вчителів історії та суспільствознавчих дисциплін пройшов семінар-тренінг «Формування соціальних і громадянських компетентностей на уроках суспільствознавчих предметів у рамках реалізації швейцарсько-українського проекту DOCCU».

Крок за кроком у школах становлюється та розвивається демократичне врядування, яке спрямоване на формування демократичної культури як основи громадянського суспільства через реалізацію демократичних принципів та методів шкільного навчання.

Тренери Лукач У.Р., Гафійчук Г.В. та Дуда Х.І. ознайомили слухачів групи вчителів історії та суспільствознавчих дисциплін із завданнями проекту DOCCU, основними цілями і принципами навчання ОДГ/ОПЛ у школі.

Впродовж тренінгу його учасники мали змогу напрацювати алгоритми формування громадянської та соціальної компетентностей для демократичного освіти, що можуть бути використані ними в їх професійній діяльності. Інтерактивні вправи дозволили відпрацювати навички демократичного стилю управління і лідерства, адже навчання через демократію та права людини відкриває перспективи для впровадження активного навчання через власний досвід, розвитку креативності та критичного мислення і відповідальної участі педагогів, а відтак і школярів.

За відгуками учасників тренінгу та присутніх керівників інституту і професорсько-викладацького складу, цікавими і змістовними були запропоновані форми і методи роботи, а також використані різноманітні вправи і техніки.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити