На сайті:

На сайті 237 гостей та відсутні користувачі

Розвиваємо демократичне управління в ЗНЗ

24.05.17

18718326 629724380560578_514942217_n24 травня 2017 року на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулося науково-методичне консультування для керівників ЗНЗ області з теми «Демократизація управління: щорічне звітування керівника школи перед громадськістю».

У нормативно-правових документах про школу особливе місце приділяється питанням демократизації управління школою. Зверталася увага на неприпустимість командно-адміністративного стилю керівництва, а визначальною є ініціатива, активність членів колективу, свобода особистості. Разом з тим, підкреслюється важливість дисципліни, необхідність поєднання єдиноначальності і колегіальності в керівництві школи, роль педагогічної ради, профспілки, батьківського комітету, учнівського самоврядування.

О. Нижник, завідувач лабораторії управління та організації освіти ОІППО, та С.Клімковська, методист означеної лабораторії, провели для присутніх керівників ЗНЗ області науково-методичне консультування, під час якого ознайомили з швейцарсько-українським проектом «DOCCU», який спрямований на розвиток практичних навичок керівників навчальних закладів із налагодження співпраці школи і громади; відзначили, що звітування керівників ЗНЗ перед громадськістюздійснюється з метою

подальшого утвердження відкритої і демократичної державно-громадської системи управління освітою, поєднання державного і громадського контролю за прозорістю прийняття й виконання управлінських рішень, запровадження колегіальної етики управлінської діяльності у навчальних закладах, що базується на принципах взаємоповаги та позитивної мотивації.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити