На сайті:

На сайті 283 гостей та відсутні користувачі

Сповнені військово-патріотичного духу

22.05.17

IMG 2659Виховання юних патріотів України сьогодні особливо актуальне. Саме тому вже водинадцяте проводиться Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра “Сокіл” (“Джура”).

16–19 травня на базі Івано-Франківського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді в с. Рибне Тисменицького району відбувся обласний етап змагань. Для участі прибула 21 команда-переможець І (районного) етапу, щоб продемонструвати свої уміння, навички та морально-бойові якості.

Розпочався захід парадом юних патріотів. У парадних одностроях з емблемами, прапорами, хоругвами роїв похідним строєм з Вічевого майдану вони попрямували до пам’ятника Івана Франка, де їх привітав директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики Віктор Кімакович. Він побажав молоді міцного духу, наснаги та перемоги в нелегких змаганнях.

Також до присутніх з вітальним словом звернулися Іван Лазор, заступник начальника штабу, методист ОІППО; Юрій Мухін, представник обласного військового комісаріату, підполковник; Мирослав Кріль, учасник бойових дій на Сході України.

Окрім того, присутні мали змогу переглянути урочистий марш і показовий виступ вихованців Прикарпатського військово-спортивного ліцею-інтернату та прослухати музичні композиції студентів Івано-Франківського музичного училища ім. Д. В. Січинського.

Після завершення святкової частини учасники гри “Джура” переїхали на базу Івано-Франківського обласного державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді для проведення ІІ етапу гри.

Продовжили програму цікаві конкурси та вікторини, у яких школярі продемонстрували сміливість, витримку, спритність, кмітливість та вміння працювати в команді. Під час виконання завдань молодь довела, що повинна володіти не тільки навичками стройової, військової, домедичної підготовки, спортивно-туристського орієнтування, але й неабиякими інтелектуальними і творчими здібностями.

19 травня відбулось урочисте закриття військово-спортивних змагань. Молодь з успішним завершенням нелегких випробувань привітав директор Івано-Франківського обласного державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Михайло Косило та методист ОІППО Іван Лазор, які вручили переможцям грамоти департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації й обласного військового комісаріату.

За підсумками гри перемогу здобули команди: Івано-Франківського академічного ліцею-інтернату Івано-Франківської обласної ради (І місце); Молодківської школи Надвірнянської районної ради (ІІ місце); Угринівського НВК Тисменицької районної ради (ІІІ місце).

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити