На сайті:

На сайті 120 гостей та відсутні користувачі

Учнівська (студентська) молодь готується до служби в армії

19.04.17

ewweryuyiВідповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30.11.2000 р. № 1770 «Про затвердження положення про допризовну підготовку і підготовку призовників з військово-технічних спеціальностей» з учнями та студентами випускних класів (курсів) на завершальному етапі вивчення програми «Захист Вітчизни» проводяться навчально-польові збори та бойові стрільби з автомата, що безпосередньо організовують військові комісаріати спільно з органами управління освітою.

Проведення навчально-польових зборів та стрільб з автомата сприятиме закріпленню знань і умінь з теоретичної, практичної, фізичної та психологічної підготовки молоді до майбутньої військової діяльності, що пов’язана із захистом Вітчизни.

В Івано-Франківській області стрільби із автомата Калашникова бойовими патронами учнівською (студентською) молоддю заплановано на шести стрільбищах, зокрема: навчально-тренувальному центрі «Лисець», с. Старі Кути, с. Устя, с. Бережниця, м. Коломиї та м. Городенки.

Загалом заплановано залучити до стрільб біля 7,5 тис. учнів (студентів) навчальних закладів області.

03 квітня 2017 р. розпочали стрільби 234 учні і студенти навчальних закладів Богородчанського району.

04 квітня продовжили стрільби на базі навчально-тренувального центру «Лисець» 162 учні і студенти навчальних закладів Тисменицького району.

Готуються пройти бойовий вишкіл учні та студенти Косівського району на стрільбищі Старі Кути.

18 травня 2017 р. завершать бойові стрільби учнями навчальних закладів Верховинського району на стрільбищі Бережниця.

Варто зазначити, що на рівень знань й умінь учнівської молоді суттєво впливає наявність навчально-матеріальної бази та кількість годин, відведених на вивчення предмета. В поточному навчальному році в області в 70% шкіл виділили на предмет по дві години на тиждень, що є похвальним.

 

 

 

 

 

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити