На сайті:

На сайті 228 гостей та відсутні користувачі

Афлатот: тиждень соціальної та фінансової освіти у ДНЗ

17.03.17

-B0Ae93JCfcВідповідно до наказу МОН України від 22 січня 2016 р. №46 (у частині заходів з реалізації проекту «Афлатот») у березні в дошкільних навчальних закладах проводиться тиждень соціальної та фінансової освіту, метою якого є привернення уваги педагогічної й батьківської громадськості до проблеми виховання соціально відповідальних та освічених у фінансовій сфері дітей, створення умов для набуття дітьми дошкільного віку необхідних навичок споживчої культури, розвитку їх фінансових компетентностей та економічного способу мислення.

У рамках тижня 16 березня 2017 року на базі ДНЗ № 23 «Дударик» м. Івано-Франківська пройшов майстер-клас для педагогів базових ДНЗ області з упровадження програми «Афлатот». Ключовими завданнями зустрічі стали: розвиток професійної компетентності педагогів в контексті реалізації завдань соціальної та фінансової освіти дошкільників; оволодіння новими ефективними способами взаємодії з дітьми та батьками; пропагування кращих педагогічних тактик щодо впровадження зазначеної вище програми.

В процесі роботи учасники обговорили окремі концептуальні положення програми, актуальні проблеми реалізації її змісту, обмінялися кращим досвідом. Людмила Мінда, регіональний координатор з упровадження програми, методист з дошкільної освіти ІФОІППО представила напрацьовані творчою групою матеріали для проведення тижня соціальної та фінансової освіти у ДНЗ та окреслила специфіку його організації.

Завідувач ДНЗ №23 «Дударик» Надія Марковська та вихователь-методист Оксана Балаш зазначили організаційно-педагогічні умови ефективного упровадження програми в освітній процес закладу. У практичній частині роботи педагогами було запропоновано майстер-класи: заняття з дітьми старшого дошкільного віку «Зірка летить – загадай бажання» (вихователь Романа Семанюк); оздоблення рамки у техніці квілінг «Рамка-Афлатун для сімейного фото» (вихователь Наталія Попадюк). Вихователь Леся Кашуба презентувала виставку навчально-методичного забезпечення до програми «Афлатот», підготовлену колективом «Дударика».

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити