На сайті:

На сайті 127 гостей та відсутні користувачі

Засідання школи педагогів інклюзивного навчання

10.03.17

IMG 20170308_12095007 березня 2017 року на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулося чергове засідання школи педагогів інклюзивного навчання з теми «Спільне планування та викладання: сутність і шляхи реалізації в практиці педагогів».

У засіданні школи педагогів інклюзивного навчання взяли участь та виступили:

Василь Палійчук, головний спеціаліст департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації, розкрив управлінські механізми запровадження інклюзивного навчання у закладах освіти області.

Оксана Липка, методист лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО, закцентувала увагу на нормативно-правовому забезпеченні щодо діяльності асистента учителя, ознайомила присутніх з особливостями ведення документації педагогів у школі з інклюзивним навчанням, окреслила посадові обов’язки асистента учителя та визначила шляхи співпраці учителя та асистента учителя.

Мар’яна Пітчук, асистент учителя Пасічнянської ЗОШ І-ІІІ ст. Надвірнянської районної ради, розповіла з досвіду роботи про особливості організації навчання дитини з розладами спектра аутизму в інклюзивному класі.

Наталія Семенів, асистент учителяОлешанської ЗОШ І-ІІІ ст. Тлумацької районної ради, висвітлила особливості роботи асистента учителя з дитиною із затримкою психічного розвитку в умовах школи з інклюзивним навчанням.

Ольга Шопа, асистент учителя Калуської ЗОШ І-ІІІ ст. № 8 Калуської міської ради, ознайомила присутніх із методикою роботи асистента учителя з дитиною з порушенням опорно-рухового апарату в умовах інклюзії.

Учасники засідання мали можливість обмінятися досвідом роботи з колегами щодо особливостей організації навчально-виховного процесу в умовах інклюзивного закладу.

У процесі обговорення було визначено корекційну та практичну значимість методів та прийомів, обраних для діяльності асистента учителя та учителя у школі з інклюзивним навчанням.

 

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити