На сайті:

На сайті 162 гостей та відсутні користувачі

Нова українська школа: основи стандарту освіти

24.02.17

IMG 20170222_134659Відповідно до річного плану роботи 22 лютого у рамках обласного семінару учителів розвивального навчання проводився семінар методистів ІМЦ, МЦ, ОТГ, відповідальних за початкову освіту та керівників районних методичних об’єднань учителів 3 класу з теми «Нова українська школа: основи стандарту освіти». Метою зібрання було формування готовності учителя початкових класів до роботи вумовах нової української школи.

У роботі брала участь член Всеукраїнської творчої групи з укладання нового Державного стандарту початкової загальної освіти Ірина Старагіна, кандидат психологічних наук, доцент.

Ірина Петрівна акцентувала увагу на основах нової концепції стандарту початкової освіти. Нею була представлена нова модель стандарту, яка базуватиметься на вміннях (практикую), знаннях (розумію) і ставленнях (вірю, прагну, ціную). Актуальними залишаються: компетентнісний, особистісно – зорієнтований, діяльнісний підходи до навчання. Крім того вводяться поняття педагогічного партнерства, проблемного, інтерактивного навчання, інтеграції змісту, формувального оцінювання.

У другій частині семінару учасники опрацьовували питання реформування шкільної освіти на прикладі досвіду впровадження розвивального навчання. У процесі роботи педагогами було задано безліч питань, які стосувалися і Концепції нової української школи, і змісту нових стандартів, і нових програм для початкової школи.

Важливим по завершенню роботи було те, що І. Старагіна проаналізувала ті зміни, які чекають школу І ступеня, на конкретних прикладах продемонструвала зв’язки, взаємозалежності у змісті майбутнього стандарту, окреслила вимоги до нової початкової школи та способи їх реалізації.  

Додати коментар

Захисний код
Оновити