На сайті:

На сайті 134 гостей та відсутні користувачі

Тренінги для працівників ОІППО

01.02.17

IMG 0686Спілкування відіграє провідну роль у житті суспільства. Воно впливає на оволодіння людиною культурними і загальнолюдськими цінностями, соціальним досвідом. У процесі спілкування здійснюється обмін уявленнями, ідеями, інтересами, настроями, настановами тощо. Без нього немислимі процеси виховання, формування, розвитку особистості, міжособистісні контакти, і навіть управління, обслуговування, наукові праці й інша діяльність в усіх галузях, де необхідні передача, засвоєння інформації та обмін нею.

Підвищення значимості ефективної комунікації в світі вимагає вміння спілкуватися. Тому спілкування потрібно вчити, спілкуванню потрібно вчитися.

Для виходу на якісно новий рівень навчально-виховного процесу та методичної роботи в області було обрано найбільш дієвий метод засвоєння інформації в групі (80% інформації в ході роботи запам’ятовується без записування), який є незмінним елементом системи навчання і розвитку в будь-якому навчальному закладі області – це тренінги.

Упродовж 24-27 січня 2017 року група методистів Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти проходила тренінг-курс «Розвиток комунікативної компетентності працівників ОІППО», який передбачає чотири модулі: І – «Самопрезентація», ІІ – «Асертивність та відстоювання власних кордонів», ІІІ – «Засоби ефективної комунікації» та IV – «Невербальне спілкування. Робота в команді» (тренери: Людмила Підлипна, Оксана Хомин, Лілія Крикун та Тетяна Глуханюк).

У ході навчання учасники тренінгу змогли пропрацювати психотерапевтичні вправи для особистісного розвитку, розглянути найефективніші засоби вербальної і невербальної комунікації та вміння результативно працювати в команді.

Отримані на заняттях методи та техніки працівники ОІППО можуть використовувати в подальшому у методичній роботі.

Учасники тренінгів отримали сертифікати, які свідчать про успішне завершення навчання.

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити