На сайті:

На сайті 108 гостей та відсутні користувачі

РЕАЛІЗАЦІЯ ЗАВДАНЬ НАЦІОНАЛЬНО-ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ

19.12.16

17 грудня 2016 року на базі Отинійського дошкільного навчального закладу «Веселка» відбувся обласний семінар методистів методичних центрів та спеціалістів відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій (міськвиконкомів), обласних територіальних громад, які відповідальні за дошкільну освіту.

У ході роботи було розглянуто проблему «Використання традиційних та інноваційних підходів щодо національно-патріотичного виховання дошкільників» через уточнення ключових аспектів науково-методичного супроводу процесу патріотичного виховання та ознайомлення з досвідом роботи педагогів Отинійського дошкільного навчального закладу «Веселка» Коломийського району (завідувач Наталія Радзиняк).  

У виступах викладачів обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Галина Мишастої та Наталії Бабій було розкрито систему дій щодо реалізації нормативно-правових документів з національно-патріотичного виховання дошкільників, а також здійснення науково-методичного супроводу з означеної проблеми. Навчально-методичні матеріали за змістом виступів будуть корисними для планування та організації діяльності базового дошкільного навчального закладу, організації науково-методичної роботи, педагогічної просвіти батьків.

Семінар-практикум, проведений Оксаною Савчук, методистом МЦ управління освіти, молоді та спорту Коломийської РДА, і Лілією Гавадзин, вихователем-методистом ДНЗ «Веселка», сприяв розвитку прогностичних умінь учасників семінару, формуванню цінностей, пов’язаних зі взаємонавчанням, актуалізував методи взаємодії педагога з дитиною для засвоєння нею соціально-моральних норм, національних та загально-людських цінностей.

Учасникам було запропоновано також заняття і концертні виступи за участі старших дошкільників і педагогів Отинійського дошкільного навчального закладу «Веселка» – як вияв національної самосвідомості, поваги до культури і традицій народу і держави, любові до малої батьківщини.  

У підсумках роботи семінару зроблено висновок по сутність організаційної, консультативної, науково-методичної та управлінської підтримки діяльності педагогів ДНЗ щодо використання традиційних та інноваційних підходів у реалізації завдань національно-патріотичного виховання дошкільників.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити