На сайті:

На сайті 498 гостей та відсутні користувачі

Програма підготовки викладачів PRO FLE

16.12.16

112 грудня Посол Франції в Україні Пані Ізабель Дюмон влаштувала прийом у  своїй Резиденції   з нагоди вручення сертифікатів тьюторам PRO FLE. Програма PRO FLE була розроблена Міжнародним центром педагогічних досліджень (CIEP) та Національним центром дистанційної освіти Франції (CNED) і є цифровою платформою з підвищення кваліфікації викладачів французької мови як іноземної. Дана програма пропонується викладачам державних середніх загальноосвітніх закладів як частина програми післядипломної педагогічної освіти.

На прийомі були присутні викладачі університетів, методисти обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти та вчителі, які успішно пройшли навчання і є тюторами в 17 обласних центрах.  Серед них, Олександра Кондрат, методист лабораторії суспільно-гуманітарних дисциплін.

Співробітники Посольства Франції в Україні, зокрема, Фабріс Пето, аташе з питань співробітництва у галузі французької мови, Паскаль Сліванскі, радник з питань співробітництва та культури, Марі-Анік Дюар - координатор мережі Альянс-Франсез в Україні, Меді Шергі, національний координатор програми PRO FLE акцентували увагу на співпраці в галузі освіти та культури, реформування української школи, удосконалення професійного розвитку педагогів, європейські орієнтири системи навчання іноземних мов.

Павло Хобзей, заступник Міністра освіти і науки України поділився з присутніми враженнями, щодо перебування у французьких   школах.

В заході брали участь Оксана Коваленко, головний спеціаліст відділу змісту освіти, мовної політики та освіти національних меншин департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України,   Володимир Ткаченко, в.о.директора Інституту модернізації і змісту освіти, а також ректори обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти.

 


 

Додати коментар

Захисний код
Оновити