На сайті:

На сайті один гість та відсутні користувачі

Учителі-логопеди обмінюються досвідом і підвищують фахову майстерність

12.12.16

На базі Печеніжинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. 6 грудня 2016 року відбувся обласний семінар учителів-логопедів закладів освіти з теми «Особливості корекційного навчання дітей з фонетико-фонематичним недорозвитком мовлення». Метою зібрання було визначити зміст співпраці учителів-логопедів та педагогів щодо ефективності корекційно-відновлювальної роботи з дітьми із фонетико-фонематичним недорозвитком мовлення.

Учасників семінару привітали учні школи і Наталія Масків, заступник директора навчального закладу, яка презентувала систему навчально-виховної діяльності закладу. Галина Шпільчак, методист інституту післядипломної педагогічної освіти, доповіла про комплексний підхід до подолання фонетико-фонематичного недорозвитку мовлення у дітей молодшого шкільного віку; Наталія Шеремета, методист лабораторії управління та організації освіти інституту, звернула увагу на особливості формування просодичної сторони мовлення дітей молодшого шкільного віку.

У практичній частині Наталія Грабовецька, учитель-логопед Печеніжинської об’єднаної територіальної громади, провела групове заняття з учнями 1 класу з теми «Зимова казка». Автоматизація вимови звука [Ш] у словах і реченнях; презентувала наочні посібники для логопедичної корекції та провела майстер-клас з методики розвитку дихання та голосу у молодших школярів. Педагоги запозичили високоефективні методичні прийоми логопедичної корекції.

Учителі-логопеди відвідали Печеніжинську спеціальну школу-інтернат для дітей з порушеннями розумового розвитку, де в межах екскурсії ознайомились з системою корекційно-педагогічної діяльності навчального закладу.

Учасники та керівники семінару відзначили високий методичний рівень проведення навчально-корекційних заходів, висловили вдячність за отриманий досвід та можливість підвищити фахову майстерність з володіння прийомами логопедичної корекції фонетико-фонематичної та просодичної сторін мовлення.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити