На сайті:

На сайті 277 гостей та відсутні користувачі

Організація військово-патріотичного виховання дітей та молоді: практичний аспект

30.11.16

1Відповідно до Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді основними складовими національно-патріотичного виховання є громадянсько-патріотичне, військово-патріотичне, духовно-моральне виховання.

Саме на військово-патріотичне виховання дітей та молоді, як процес спрямований на формування почуття патріотизму, духовної та психологічної готовності до виконання громадянського і конституційного обов’язку щодо захисту суверенітету, територіальної цілісності держави, була зосереджена увага членів творчої групи педагогів-організаторів загальноосвітніх навчальних закладів, що відбулася           24 листопада 2016 року в Надвірнянській загальноосвітній школі І–ІІІ ступенів № 3 Надвірнянської районної ради.

З досвідом роботи щодо реалізації національно-патріотичного виховання навчального закладу учасників семінару ознайомив директор Ярослав Крицький. Як здійснюється організація патріотичного виховання в загальноосвітніх навчальних закладах Надвірнянського району розповіла Галина Ботулінська, методист відділу освіти Надвірнянської райдержадміністрації.

Іванна Калинчук, педагог-організатор, розкрила роль педагога-організатора в реалізації системи національно-патріотичного виховання Надвірнянської ЗОШ І–ІІІ ступенів № 3.

Учасники семінару з великим захопленням слухали виступ Степана Мустафіна, Президента Учнівської республіки, котрий поділився з педагогами-організаторами заходами, що організовує учнівське самоврядування з національно-патріотичного виховання. Презентував калейдоскоп зустрічей з учасниками АТО.

Незабутні враження залишилися в учасників семінару від літературно-музичної композиції «Якщо є мова українська, то й Україна в світі є», підготовлений педагогом-організатором Іванною Калинчук.

На завершення присутні обмінялися думками, висловили слова подяки організаторам семінару, власні побажання та пропозиції й окреслили основні завдання діяльності творчої групи з патріотичного виховання.


 

Додати коментар

Захисний код
Оновити