На сайті:

На сайті 207 гостей та відсутні користувачі

Соціокультурні, економічні та екологічні чинники розвитку регіонів

30.11.16

125 листопада ц. р. на базі інституту відбулася III Міжнародна наукова конференція “Соціокультурні, економічні та екологічні чинники розвитку регіонів”. Цей захід є результатом співпраці між Івано-Франківським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти, кафедрами біології та екології ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» та економіки освіти, комунікації і дорадництва Варшавського сільськогосподарського університету (SGGW).

Завдання конференції: представити результати наукових досліджень та практичного досвіду що стосуються різних аспектів регіонального розвитку, в тому числі й ідей збалансованого регіонального розвитку; окреслити шляхи вирішення проблем прикладного характеру, зокрема туризму, екотуризму, екологічних проектів, краєзнавства.

В умовах децентралізації особливо цінним є досвід наших польських колег у вирішенні багатьох проблем на регіональному рівні. Так, Кристина Кжижановської, доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри економіки освіти та дорадництва Варшавського сільськогосподарського університетупоказала можливі напрями співпраці фермерів та груп виробників. Доктор Міхал Роман проаналізував економічну та позаекономічну користь, що отримують Швейцарія (регіон Тічіно) від туризму та агротуризму.   Про стратегію розвитку гміни Пултуск розповів Кшиштоф Нушкевич, бургомістр міста та гміни Пултуск, Польща.

Наші колеги з Прикарпатського та Чернівецького університетів презентували нові напрями наукових досліджень екологічного спрямування, показали додаткові ресурси та можливості для регіонального розвитку, які з’являються завдяки участі у міжнародних проектах.

Працівники кафедри та педагоги розповіли про власні напрацювання в контексті парадигми збалансованого розвитку України. Зокрема, йшлося про те, що зростає роль закладів післядипломної освіти в оновленні змісту екологічної освіти на регіональному рівні. Особливого значення педагоги надають позакласній роботі зі школярами, зокрема екологічній просвіті, учнівським проектам та іншим масовим заходам, які сприяють формування екологічної культури учнів.


 

Додати коментар

Захисний код
Оновити