На сайті:

На сайті 115 гостей та відсутні користувачі

Обласний семінар учителів-логопедів

25.11.16

4Логопедія – наука про порушення розвитку мовлення, їх подолання і запобігання засобами спеціального корекційного навчання і виховання. Відхилення в розвитку мовлення позначаються на формуванні всього психічного життя дитини, утруднюють спілкування з оточенням, нерідко перешкоджають правильному формуванню пізнавальних процесів, впливають на емоційно-вольову сферу.

Раннє розпізнавання можливих відхилень як в усному, так і подальшому писемному мовленні дає змогу запобігти порушенням за допомогою логопедичного впливу.

23 листопада 2016 року на базі ДНЗ «Вогник» Надвірнянської районної ради відбувся обласний семінар учителів-логопедів, учителів-дефектологів закладів освіти області з теми: «Засоби формування мовленнєвої компетентності у дітей дошкільного та молодшого шкільного віку».

Аксьонова М.І., завідувач ДНЗ «Вогник», розпочала захід представленням досягнень закладу та ознайомила з місцевим краєзнавчим музеєм «Берегиня».

Шпільчак Г. Д., методист лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО, закцентувала увагу присутніх з особливостями логопедичної роботи з дітьми дошкільного віку з фонетико - фонематичним недорозвитком мовлення.

Шеремета Н. М., методист лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО, наголосила на особливостях формування навичок спілкування дітей з загальним недорозвитком мовлення в дошкільному закладі.

Учасники семінару відвідали підгрупове заняття «Незнайкова подорож» (автоматизація звука (ш)), Костирко О.Я., вчителя-логопеда ДНЗ «Вогник», також було презентовано відеоматеріали: індивідуальне заняття з дитиною із ІІ рівнем ЗНМ з теми «Фрукти», Типусяк Х. В.,вчителя- логопеда Надвірнянського логопедичного пункту.

Для учителів-логопедів Романіщак Я.Я.,вчитель- логопед Делятинського НВК провела тренінг з теми: « Подолання мовних вад дітей-логопатів у сім’ї».

Захід завершився підбиттям підсумків роботи, індивідуальними консультаціями та були прийняті рекомендації щодо роботи з дітьми-логопатами у дошкільному навчальному закладі.

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити