На сайті:

На сайті 146 гостей та відсутні користувачі

Україна на шляху децентралізації освіти

18.11.16

0115 листопада 2016 року делегація Івано-Франківської області під керівництвом директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації взяла участь у міжнародній конференції «Україна на шляху децентралізації освіти», організованій за підтримки шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні». Захід відбувся за участю Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка, міністра освіти і науки України Лілії Гриневич, керівників  департаментів освіти і науки облдержадміністрацій, вчителів, директорів шкіл, представників об’єднаних територіальних громад. На конференції обговорено питання розвитку опорних шкіл, навчальних закладів  об’єднаних територіальних громад в умовах децентралізації. «Ми хочемо спонукати об’єднані територіальні громади розвивати успішну освіту. Нам потрібна школа, побудована на партнерстві між батьками, учителями та дітьми. І головне – школа має стати центром громади», - наголосила Лілія Гриневич. Геннадій Зубко звернув увагу на те, як відбувається децентралізація у сфері освіти з точки зору розвитку освітньої інфраструктури.

Крім того, представники делегації від Івано-Франківської області 16 листопада взяли участь у стратегічній сесії «Єдиний освітньо-культурний простір в об’єднаних громадах. Нові підходи та практики через діалог». Захід організовано Координатором проектів ОБСЄ в Україні у співпраці з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Міністерством освіти і науки України. В ході проведення стратегічної сесії учасники Івано-Франківської області мали змогу разом із колегами з інших областей на практиці розробити моделі єдиних освітньо-культурно-спортивних просторів на прикладі кейсів реальних громад та сформувати проектні портфелі інфраструктурних проектів.

За підсумками роботи представниками області, зокрема Михайлом Яворським, начальником відділу освіти, молоді та спорту, культури, туризму та зовнішніх зв’язків Печеніжинської селищної ради об’єднаної територіальної громади було представлено проект єдиного освітньо-культурно-спортивних простору Печеніжинської об’єднаної територіальної громади.


 

Додати коментар

Захисний код
Оновити