На сайті:

На сайті один гість та відсутні користувачі

Науково-практична конференція до ювілею Івана Франка

11.11.16

3

Дев’ятого листопада 2016 року в Івано-Франківському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти в рамках курсового навчання відбулася науково-практична конференція «Я син народа, що вгору йде…» (до 160-річчя від дня народження Каменяра). Як і планувалося, в пленарному засіданні виступили С. Хороб, доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри української літератури Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника (тема доповіді: «Драматургія та театр Івана Франка»), М. Федунь, доктор філологічних наук, професор кафедри педагогіки та психології Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти (тема доповіді: «Жіночий дискурс спогадів про Івана Франка»), О. Слоньовська, кандидат педагогічних наук, професор кафедри української літератури Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника (тема доповіді: «Незнаний Франко…»), отець О. Смицнюк, священик УГКЦ (тема доповіді: «Івана Франко і релігія»), В. Бабій, учитель історії Хмелівської ЗОШ І-ІІ ступенів Богородчанської районної ради, письменник (тема доповіді: «Лауреати премії імені Івана Франка»). У рамках конференції відбулося засідання чотирьох секцій: «Івана Франко і Прикарпаття. Краєзнавчий аспект вивчення творчості Каменяра», «Іван Франко і зарубіжна література. Методика викладання творчості Каменяра у загальноосвітніх навчальних закладах», «Іван Франко і дитяча література. Розвиток особистості дошкільника та молодшого школяра засобами творів Івана Франка», «Іван Франко і релігія».

Проведена конференція засвідчила, що науково-педагогічна громадськість області максимально сприяє тому, щоб, за словами І. Франка, через щирі та розумні дії «виховувати чесних, щирих, правдолюбних і справді свобідних людей». Педагоги та науковці Івано-Франківщини з відповідальністю поставилися до підготовки і проведення ювілею Івана Франка.

Щира вдячність учасникам конференції за активну участь.

Детальнішу інформацію про роботу конференції «Я син народа, що вгору йде…» (до 160-річчя від дня народження Каменяра) читайте в наступних номерах газети «Освітянське слово».

Додати коментар

Захисний код
Оновити