На сайті:

На сайті 150 гостей та відсутні користувачі

9 листопада, відповідно до Указу Президента України від 06.11.1997 року № 1241/97 щороку в Україні відзначається День української писемності та мови на честь Преподобного Нестора Літописця – послідовника Кирила і Мефодія

10.11.16

01Починаючи з 2001-го року, Національна радіокомпанія України провела цього дня Всеукраїнський диктант національної єдності.

Учні 9–11 класів загальноосвітніх шкіл, учні (студенти) професійно-технічних навчальних закладів та студенти ВНЗ, педагогічні працівники, громадськість були залучені до написання диктанту національної єдності, який звучав в ефірі Українського радіо. Текст диктував його укладач, доцент Київського університету імені Бориса Грінченка, автор підручників та посібників з української мови Олександр Авраменко.

У школу № 11 м. Івано-Франківська привітати учнів із святом завітали Іван Будзак, заступник директора – начальник управління дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації; Лілія Сачовська, начальник відділу загальної середньої освіти департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації; Наталія Пігач, головний спеціаліст департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації.

А ще переповнює настрій та тішить те, що тільки із загальноосвітніх шкіл області   участь у диктанті взяли 82 тис. учнів.

Учениця 9 класу Христина Гафійчук вважає, що не важливими є помилки, допущені в диктанті, головне – його написання усім колективом, усією країною. Це прищеплює почуття гордості за рідну мову, бажання досконало її вивчати.

Для учнів 5–8 класів загальноосвітніх шкіл теж проведено тематичні диктанти, тексти яких педагогічні працівники обрали відповідно до певної вікової категорії учнів. Тексти, які могли використовувати педагоги, було розміщено сьогодні вранці на сайті департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації та Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Після написання диктантів роботи оцінювалися вчителями відповідно до програмових критеріїв оцінювання, та за бажанням учасника оцінка вносилася до класного журналу.

 

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити