На сайті:

На сайті 148 гостей та відсутні користувачі

Методичне забезпечення професійного зростання та розвитку творчого потенціалу бібліотекарів загальноосвітніх навчальних закладів

08.11.16

27 жовтня 2016 року на базі Гутівського НВК, Яблуньської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Богородчанської районної ради відбувся обласний семінар працівників районних (міських) відділів (управлінь) освіти, відповідальних за роботу шкільних бібліотек.

Про місце бібліотек в освітньому просторі Богородчанщини розповів завідувач районним методичним кабінетом відділу освіти Богородчанської районної державної адміністрації Мельник В.М.    

Тему структури діяльності методичної служби з питань роботи шкільної бібліотеки розкрила методист обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Столярчук Г.Я.

Презентацію методичних ідей та знахідок за темою “Методичне забезпечення цілісної системи вдосконалення професійної компетентності шкільних бібліотекарів” зробила методист з бібліотечних фондів Ольга Дем’янюк.

Директори Гутівського НВК та Яблуньської ЗОШ І-ІІІ ступенів Володимир Георгей та Ксенія Данилюк познайомили учасників семінару з роботою цих навчальних закладів, шкільних книгозбірень.

Проблему модернізації змісту, форм і методів навчання учнів основам бібліотечно-бібліографічних та інформаційних знань розкрила бібліотекар Космацької ЗОШ І-ІІІ ступенів Наталія Пулишій. Вона розповіла про результати діяльності творчої групи шкільних бібліотекарів, представила практичний посібник на допомогу бібліотекарям “Бібліотечно-бібліографічні уроки”.

В рамках семінару відбулася презентація упорядкованого бібліотекарем Хмелівської ЗОШ І-ІІ ступенів Василем Бабієм “Календаря пам’ятних дат Прикарпаття на 2017 рік” а також перегляд виставки-панорами портфоліо шкільних бібліотекарів “Бібліоуспіх: досягнуте як імпульс для професійного розвитку”.

З метою залучення бібліотечних працівників до творчого процесу, формування в них позитивної мотивації до активного виявлення творчого потенціалу, підтримки і розвитку інновацій цього дня було проведено конкурс бібліотечної майстерності “Я люблю свою професію”. Свої інтелектуальні, креативні, комунікативні якості, а також фахові знання і вміння, отримані на заняттях школи молодого бібліотекаря “Перші кроки до майстерності”,   бібліотекарі продемонстрували при виконанні творчих завдань, серед яких конкурс на кращу презентацію книги, представлення рекламного слайд-шоу “Я – бібліотекар”.

Члени журі, методисти Івано-Франківського інформаційно-методичного центру Уляна Чупрунова, Надвірнянського інформаційно-методичного центру Альона Ханенко, Коломийського інформаційно-методичного центру Ігор Тепчук, відзначили грамотами та подарунками за активну участь у конкурсі бібліотекарів Горохолинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Оксану Дребот, Богородчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 Мар’яну Криховську, Саджавської ЗОШ І-ІІІ ступенів Оксану Соловей, Раковецького НВК Ірину Яблінчук. Перемогу у конкурсі та звання “Бібліотекар року – 2016” здобула завідувач бібліотекою Старунського НВК Наталія Лучин.

Керівнику методичного об’єднання шкільних бібліотекарів Наталії Стефанців та директору Яблунської ЗОШ І-ІІІ ступенів Ксенії Данилюк   вдалося створити доброзичливу, творчу атмосферу серед учасників і глядачів конкурсу. А учні школи, перевтілені у казкових героїв, додавали всім гарного настрою піснями, віршами та дотепними жартами.

Під час обговорення проведених заходів гості високо оцінили працю педагогічних колективів Гутівського НВК, Яблунської ЗОШ І-ІІІ ступенів та керівників цих навчальних закладів Володимира Георгея і Ксенії Данилюк, шкільних бібліотекарів Лілії Глодан і Наталії Стефанців в підготовці до обласного семінару. Завершилась робота   визначенням методистами з бібліотечних фондів шляхів, засобів і технологій підвищення ефективності методичної діяльності з бібліотечними кадрами в умовах освітніх і суспільних реформ.


Додати коментар

Захисний код
Оновити