На сайті:

На сайті один гість та відсутні користувачі

ОСВІТЯНСЬКІ ДІАЛОГИ ПРОДОВЖУЮТЬ РОБОТУ

 26.08.16

IMG 1213 1aУкраїнська мова і література, зарубіжна література,

російська і польська мова

23 серпня 2016 року на базіІвано-Франківського муніципального центрупатріотичного виховання учнівської молоді ім. Степана Бандери проведено освітянські діалоги працівників відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій (міськвиконкомів), методичних кабінетів, ІМЦ, керівників районних (міських) методичних об’єднань учителів української мови і літератури, зарубіжної літератури, російської, польської мови.

Керівники освітянських діалогів ознайомили присутніх з новими підходами у викладанніукраїнської мови і літератури, зарубіжної літератури, російської, польської мови у контексті Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді та методичними рекомендаціями Міністерства освіти і науки України щодо національно-патріотичного виховання в загальноосвітніх навчальних закладах.

Методологічний блок співзвучний проблемі діалогів - реалізація компетентнісного підходу у викладанні навчальних предметів освітньої галузі “Мови і літератури” за новим Державним стандартом базової та повної загальної середньої освіти .

Учасники заходу окреслити основні напрями діяльності методичних служб щодо вдосконалення науково-методичного супроводу в умовах реалізації Державного стандарту базової і повної загальної середньої світи (освітня галузь “Мови і літератури”); визначили актуальні напрями, сформулювали стратегічні завдання для оновлення змісту і методів навчання предметів філологічного циклу.

Методисти ІФОІППО ознайомили учасників секційзі змінами, внесеними до навчальних програм, особливостями вивчення предметів у 8 класах у 2016–2017 н. р.

На засіданні освітянських діалогів презентовано матеріали до навчально-виховних занять та проведення першого уроку – “Нам пора для України жить…”.

Учасниками секцій прийняті рекомендації щодо забезпечення науково-методичного супроводу розвитку системи мовно-літературної освіти у 2016–2017 н.р.

Історія, правознавство та філософські дисципліни

22 серпня 2016 року відбулись серпневі діалоги працівників місцевих органів управління освітою, методистів Р(М)МК, ІМЦ, керівників районних (міських) методичних об’єднань учителів історії, правознавства та філософських дисциплін.

Учасники обговорили основні проблеми, реалії та перспективи суспільствознавчої освіти в школах Івано-Франківської області у контексті взаємовпливів освітніх просторів України та Європи, проаналізували програми з історії, правознавства, ознайомилися з новим навчально-методичним забезпеченням. В обговоренні змістових змін правознавчої освіти взяли участь викладачі Юридичного інституту Державного вищого навчального закладу “Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника”. У процесі роботи актуалізувались питання інноваційної діяльності вчителя-суспільника, упровадження Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді та Хартії Ради Європи “Освіта для демократичного громадянства та освіта з прав людини” як основи формування громадянина України.

Про зміну ролі вчителя в умовах реформування освіти свідчили досвіди представлені на секції “Ігрова технологія “Хрестики-нулики” як засіб активізації пізнавальної діяльності її суб’єктів (за підсумками роботи авторської творчої майстерні педагогів)” та “Евристичні методи навчання історії у школі”.

Учасники ухвалили рекомендації щодо стратегії і тактики розвитку професійної компетентності вчителя суспільствознавчих дисциплін у 2016–2017 н. р., основні напрями діяльності методичної служби в умовах реалізації базової і повної загальної середньої освіти (освітня галузь “Суспільствознавство”).

IMG 1213

IMG 1184

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити