На сайті:

На сайті 76 гостей та відсутні користувачі

Тренінги для майбутніх школярів та їх батьків із тимчасово окупованих територій України

 

6 та 13 серпня 2015 р. на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти проведено серію занять для майбутніх першокласників та їх батьків. Тренінги для внутрішньо переміщених осіб розробили та провели працівники обласного центру практичної психології і соціальної роботи Людмила Підлипна, Тетяна Глуханюк та Оксана Хомин у рамках співпраці з Молодіжним громадським центром «Еталон» та управлінням ДСНС в Івано-Франківській області.

 

Під час занять з дітьми було проведено ряд психодіагностичних методик з метою визначення особливостей їх психічного розвитку та готовності до навчання в школі. Результати психодіагностики з відповідними рекомендаціями психологи надали батькам майбутніх школярів. Також з дітьми провели розвивальні заняття, спрямовані на формування готовності до навчання в школі, розвиток пізнавальної та емоційної сфер, підвищення рівня міжособистісної взаємодії у дитячому колективі.

З метою полегшення адаптації дітей до нових умов проведено тренінгові заняття для батьків, яких ознайомили з віковими особливостями дітей старшого дошкільного та молодшого шкільного віку, особливостями адаптаційного періоду, значенням та роллю батьківської підтримки і допомоги першокласникам.

Присутні на заняттях матері виявили високий рівень зацікавленості у запропонованій тематиці та активно брали участь у тренінгах.


 

Додати коментар

Захисний код
Оновити