На сайті:

На сайті 113 гостей та відсутні користувачі

ПІДСУМКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ «ЗАПОБІГАННЯ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ ТА НЕВРЕГУЛЬОВАНОЇ МІГРАЦІЇ»

19.03.15

IMG 6931 1 11З 1.06.2014 р. по 30.03.2015 р. Західноукраїнським ресурсним центром за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні у Івано-Франківській області реалізовувався проект «Програма з протидії торгівлі людьми та нелегальної міграції для учнів старших класів районних шкіл». Партнером проекту виступав Івано-Франківський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

Метою проекту була організація роботи з молодими батьками і учнями старших класів районних шкіл Івано-Франківської області шляхом розробки та реалізації навчального курсу «Небезпека торгівлі людьми та неврегульованої міграції в Україні» для середньої школи. Працівниками Івано-Франківського обласного центру практичної психології і соціальної роботи підготовано та видрукувано методичний посібник «Просвітницько-профілактична робота з протидії торгівлі людьми». Практичні психологи та соціальні педагоги 14 загальноосвітніх навчальних закладів області провели серію тренінгових занять з учнями старших класів з означеної проблематики. З метою оцінки ефективності проведеної роботи працівники обласного центру практичної психології і соціальної роботи спільно з представником Західноукраїнського ресурсного центру Зоряною Стоцько здійснили експертні виїзди у райони.

З метою підведення підсумків проекту 18 березня 2015 р. на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулася підсумкова конференція на тему «Запобігання торгівлі людьми та неврегульованої міграції» в рамках проекту «Програма з протидії торгівлі людьми та нелегальної міграції для учнів старших класів районних шкіл» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Учасниками підсумкової конференції були практичні психологи та соціальні педагоги 14 шкіл області, представники громадських організацій та обласної адміністрації.

Організатори заходу: Івано-Франківський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, обласний центр практичної психології і соціальної роботи та Західноукраїнський ресурсний центр (м. Львів).

Учасників конференції привітав Сергій Решетов, помічник аташе з питань культури Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Також він ознайомив присутніх з проектами та програмами, які будуть реалізовуватись в Україні за сприяння Фонду. З вітальним словом також виступили:

Василь Полуйко, Президент Західноукраїнського ресурсного центру;

Ольга Мельникова, громадський діяч, головний спеціаліст відділу молодіжної політики та оздоровлення управління молоді і спорту ОДА.

Директор Івано-Франківського обласного центру практичної психології і соціальної роботи Людмила Підлипна висвітлила основні результати впровадження програми з протидії торгівлі людьми та неврегульованої міграції у закладах освіти області та окреслила нові перспективи роботи психологічної служби системи освіти у даному напрямку.

Керівник проекту від Західноукраїнського ресурсного центру Зоряна Стоцько представила присутнім результати соціологічного опитування, проведеного з учнями та їх батьками під час впровадження проекту, та ознайомила з основними тенденціями щодо поінформованості дітей і дорослих з питань міграції і торгівлі людьми.

Практичні психологи і соціальні педагоги закладів освіти, які долучалися до проекту, поділилися основними досягненнями та напрацюваннями, здобутими під час впровадження Програми.

IMG 6931 1

IMG 6939 1

IMG 6987 1

IMG 6964 1

IMG 6969 1

IMG 6981 1

Додати коментар

Захисний код
Оновити