На сайті:

На сайті 87 гостей та відсутні користувачі

27 вересня – Всеукраїнський День дошкілля

02.10.12

Донедавна у календарі серед чисельної кількості професійних свят неможливо було віднайти дати, що вшановувала б працю педагогів дошкільних навчальних закладів.

Цьогоріч за ініціативи Всеукраїнської громадської організації «Асоціація працівників дошкільної освіти» та на виконання Державної цільової соціальної програми розвитку дошкільної освіти на період до 2017 року, рішення І Всеукраїнського з’їзду працівників дошкільної освіти започатковано відзначення Дня дошкілля.

Відтепер щорічно 27 вересня його святкуватимуть усі причетні до виховання дітей дошкільного віку: працівники системи дошкільної освіти, вихованці дошкільних закладів та їх родини.

Саме в цей день з нагоди свята у Київському палаці дітей та юнацтва відбулося ряд урочистостей. Звуки симфонічного оркестру додавали святкового настрою та вітали делегації з різних куточків України, у тому числі й з Івано-Франківської області.

У рамках Дня дошкілля відбулося розширене засідання колегії Міністерства освіти і науки України, молоді та спорту України. У своїй доповіді Міністр освіти Д. Табачник акцентував увагу та здобутках та перспективах розвитку дошкільної освіти. В обговорені даної проблеми взяли участь провідні науковці, управлінці та практики. Усі одностайно наголосили на пріоритетній ролі дошкільного дитинства у становленні особистості та необхідності привернення уваги всіх відповідальних структур до проблем дошкільної освіти.

Упродовж свята учасники мали змогу ознайомитися з виставкою творчих й професійних здобутків кращих фахівців дошкільної справи та досвідом роботи кращих дошкільних навчальних закладів країни. Приємно відмітити, що за підсумками Всеукраїнських конкурсів «Кращий вихователь дошкільного навчального закладу» та «Кращий дошкільний навчальний заклад» наші земляки отримали Дипломи лауреатів конкурсів: у номінації «Кращий дошкільний навчальний заклад» відзнаку здобув ДНЗ №18 «Зернятко» м. Івано-Франківська (завідувач Т. Кузьменко), а у номінації «Кращий вихователь дошкільного навчального закладу» – Л. Піварчук, вихователь ДНЗ №16 «Орлятко» м. Коломиї.

Серед запланованих заходів було також проведення майстер-класів творчими педагогами, тому всі охочі вправлялися у техніці вітражного розпису, ліпленні виробів із солоного тіста, виготовленні ляльки-мотанки, створені костюмів для театралізованих дійств з підручних матеріалів тощо.

Завершилось святкування концертною програмою, що складалася із виступів дитячих та юнацьких колективів столиці.

Коментарі  

 
0 #1 Людмила 02.10.2012, 12:34
Вітаємо всіх винуватців свята. Гордимося нашими здобутками та впевнено крокуємо до нових висот.
Цитата
 
 
0 #2 Оксана 04.10.2012, 22:19
Віват! Усім дошкільникам Івано-Франківсь ка.
Цитата
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити