На сайті:

На сайті 97 гостей та відсутні користувачі

Інформація про роботу міжшкільного методичного об’єднання учителів фізичної культури спеціальних загальноосвітніх шкіл-інтернатів обласного підпорядкування

17.09.12

Фізичне виховання є невід’ємною складовою всієї системи навчально-виховного процесу спеціальних загальноосвітніх шкіл та вирішує освітні, виховні, корекційно-компенсаторні й лікувально-оздоровчі завдання.

На сьогоднішній день у спеціальних загальноосвітніх школах заняття фізичною культурою мають свою специфіку, обумовлену особливими освітніми потребами учнів. Суть специфіки полягає в тому, що загальні завдання фізичного виховання вирішуються у поєднанні з корекційними завданнями шляхом подолання або ослаблення відхилень у фізичному та розумовому розвитку школярів. Фізичний стан і рухові можливості учня значною мірою визначають його дієздатність, як у навчанні,  так і нормалізації загального розвитку.

Виходячи з вищеописаного виникає актуальність проблеми «Особливості організації та проведення фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи в спеціальних загальноосвітніх школах-інтернатах», яка була піднята 14 вересня 2012 року на засіданні міжшкільного методичного об’єднання учителів фізичної культури спеціальних загальноосвітніх шкіл-інтернатів  обласного підпорядкування, що проходило  на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

В роботі методичного об’єднання взяли участь 19 учителів фізичної культури, які представляли 15 спеціальних шкіл-інтернатів обласного підпорядкування.

Під час роботи методичного об’єднання обговорено ряд проблем щодо особливостей фізичного виховання у спеціальних школах - інтернатах.

Основні питання щодо науково-методичного забезпечення  фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи в спеціальних загальноосвітніх школах-інтернатах у 2012/13 та навчальному році розкрив Андрій Шпільчак, методист лабораторії дисциплін естетичного циклу та фізичного виховання обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Застосування елементів фізичної реабілітації у процесі фізичного виховання учнів спеціальних шкіл інтернатів  широко розкрила Лілія Войчишин, кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент кафедри фізичної реабілітації Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника

Використання засобів кінезіології у фізичному вихованні дітей з особливими потребами розкрив Михайло Гуменюк, старший викладач обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Михайло Кривоніс, директор обласної  дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів, відмітив пріоритетні напрями співпраці спеціальних шкіл-інтернатів з обласним центром з питань фізичної культури та спорту інвалідів "Інваспорт", організація та проведення спортивних змагань з учнями спеціальних ЗОШ-інтернатів

Також під час роботи піднімались питання з контролю та керівництва за фізичним вихованням, а також впровадження принципів олімпійської освіти у спеціальних школах-інтернатах.

Окрім того, проведено анкетування учителів фізичної культури з метою виявлення їх запитів щодо покращення науково-методичної роботи.

Обговорено та прийнято пропозиції щодо покращення системи організації фізкультурно-оздоровчої та спортивно масової роботи у спеціальних загальноосвітніх навчальних закладах області.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити