На сайті:

На сайті 109 гостей та відсутні користувачі

Національне виховання дітей та учнівської молоді як основа формування успішної особистості

 28.08.17

23 серпня проведено методичну майстерню працівників відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій (міськвиконкомів), об’єднаних територіальних громад, методичних кабінетів, ІМЦ, відповідальних за виховну роботу, керівників районних (міських) методичних об’єднань класних керівників, педагогів-організаторів.

У ході роботи було розглянуто сучасні тенденції національного виховання дітей та учнівської молоді й окреслено шляхи впровадження інноваційних форм і методів виховної діяльності; визначено основні напрями науково-методичного забезпечення виховного процесу в загальноосвітніх навчальних закладах області; ознайомлено з методикою і досвідом використання інноваційних педагогічних технологій у практичній діяльності педагогів.

Оксана Фляк, завідувач лабораторії національного виховання ОІППО, розкрила основні напрями та зміст національного виховання дітей та учнівської молоді в 2017/2018 навчальному році.

Про духовні цінності як основу національно-патріотичного й громадянського виховання дітей та молоді розповіла Людмила Келембет, старший викладач кафедри менеджменту та освітніх інновацій ОІППО.

На ролі учнівського самоврядування в національно-патріотичному вихованні дітей та молоді зупинилася Оксана Риндич, методист лабораторії національного виховання ОІППО.

Іван Лазор, методист лабораторії національного виховання ОІППО, акцентував на питанні військово-патріотичного виховання учнівської молоді, його змісті, завданнях, особливостях.

У рамках воркшопу “Інноваційні форми та методи національного виховання в загальноосвітньому навчальному закладі: досвід упровадження” були проведені квест “Калейдоскоп” та майстер-клас “Критерійний покер”.

Цікавою була групова робота, проведена керівниками методичної майстерні, під час якої учасники визначали актуальні проблеми у виховному процесі, шукали шляхи вирішення, презентували свою роботу.

На завершення відбувся огляд навчально-методичного забезпечення, підбиття підсумків та ухвалення рекомендацій.


 

 


Додати коментар

Захисний код
Оновити