На сайті:

На сайті 94 гостей та відсутні користувачі

Науково-методичний супровід упровадження нових навчальних планів та програм у 6–9 класах в умовах реалізації Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти

22.08.17

21 серпня відбулася методична майстерня працівників місцевих органів управління освітою, Р(М)МК, ІМЦ, керівників методичних об’єднань, відповідальних за організацію методичної роботи з учителями біології та хімії в районі, місті, об’єднаній територіальній громаді, закладі обласного значення.

У ході засідання відбулося обговорення:
- нових нормативно-правових документів Міністерства освіти і науки України щодо особливостей організації навчально-виховного процесу та викладання біології і хімії в загальноосвітніх навчальних закладах у 2017/2018 навчальному році;
- змін до навчальних програм з біології (6–9 класи) та хімії (7–9 класи), а також шляхів підготовки вчителя до реалізації оновленого змісту даних предметів;
- змісту нових підручників з біології та хімії для основної школи та їх можливості в реалізації інтегрованих способів методичного впливу.

Також проведено порівняльний аналіз стандартів, програм, навчальних планів, варіативної складової навчального плану з біології та хімії; визначено шляхи навчально-методичного супроводу реалізації оновлених програм основної школи в 2017/2018 н. р. та нових навчальних планів і програм старшої школи в 2018/2019 н.р.

Освітяни прослухали цікаві виступи Івана Мердуха, завідувача лабораторії природничо-математичних дисциплін ОІППО; Надії Сенюк, методиста лабораторії природничо-математичних дисциплін ОІППО.

Олена Васильків, доцент кафедри педагогіки та психології ОІППО, кандидат біологічних наук провела порівняльний аналіз програм основної школи з біології.

Наталія Толоконнікова, доцент кафедри теорії та методики навчання ОІППО, кандидат біологічних наук та Лілія Мідак, доцент кафедри неорганічної та фізичної хімії ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника», кандидат хімічних наук, член-кореспондент Академії технологічних наук України зробили методологічний аналіз та ознайомили із завданнями нової програми рівня стандарту, профільного рівня та інтегрованого курсу для 10–11 класів з біології та хімії відповідно.

Під час проведення практичного модуля у формі круглого столу обговорили питання “Перспективне планування курсової підготовки вчителів хімії та біології на 2018–2022 роки”.

Яна Гузченко, директор підприємства «UCHPOSTACH» м. Івано-Франківськ провела майстер клас з теми «Обладнання навчального призначення з біології та хімії».

Ольга Федоренко, учитель біології Ворохтянської загальноосвітньої школи І–ІІІ ст. Яремчанської міської ради, керівник АТМП учителів біології у 2016/2017 н. р. презентувала посібник з методики використання технології перевернутого класу та «живих презентацій» на тему «Візуалізація навчального матеріалу з біології у 8 класі».

Підсумком роботи засідання стало прийняття рекомендацій.


 


Додати коментар

Захисний код
Оновити