На сайті:

На сайті 626 гостей та відсутні користувачі

Сучасні виклики психологічної служби

17.08.17

16 серпня 2017 року в рамках обласних освітянських серпневих методичних майстерень було проведено пленарне та секційні засідання працівників відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій (міськвиконкомів), Р(М)МК, ІМЦ, відповідальних за психологічну службу, представників ОТГ, практичних психологів та соціальних педагогів закладів інтернатного типу, ПТНЗ, ВНЗ І–ІІ рівнів акредитації.

На пленарному засіданні проаналізовано стан та перспективи розвитку, розглянуто пріоритетні напрями діяльності психологічної служби системи освіти області. Зокрема, директор обласного центру практичної психології і соціальної роботи Людмила Підлипна проаналізувала роботу служби минулого навчального року, акцентувала увагу на здобутках та наголосила на викликах, що постають перед працівниками служби.

Оксана Хомин, методист ОЦППСР розповіла про роль закладів освіти у вирішенні проблеми протидії торгівлі людьми в Україні, ознайомивши з особливостями упровадження Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні.

Основних викликів у діяльності соціального педагога в умовах реформи системи освіти торкнулася Лілія Крикун, методист ОЦППСР.

Особливий акцент був зроблений Тетяною Глуханюк, методистом ОЦППСР, на проблемі жорстокої та насильницької поведінки дітей у навчальних закладах, зокрема, поширенні булінгу.

Леся Аронець, директор ГО «Еталон» представила програму з розвитку у дітей соціально-економічних компетентностей задля успішної соціалізації та професійної ідентифікації.

Оксана Безкоровайна, практичний психолог Калуського НВК “ЗОШ І–ІІІ ступенів № 10 – ліцей” Калуської міської ради поділилася досвідом упровадження інформаційно-освітньої протиалкогольної програми “Сімейна розмова”.

Методисти психологічної служби РМ(М)К/ІМЦ в інтерактивній формі опрацювали важливі питання організації методичного супроводу діяльності психологічних служб міст, районів та об’єднаних територіальних громад, визначилися з тематикою каскадних тренінгів на 2018 рік.

Практичні психологи закладів інтернатного типу провели тренінг «Права людини та права дитини у школі» (у рамках упровадження швейцарсько-українського проекту DOCCU), а практичні психологи ПТНЗ у ході тренінгу відпрацювали стратегії і тактики роботи з педагогічним колективом з метою подолання негативних явищ в учнівському середовищі, профілактики булінгу та насилля в закладі освіти.
У ході роботи секції соціальних педагогів ПТНЗ та шкіл-інтернатів обласного підпорядкування презентовано досвід роботи соціального педагога Української гімназії № 1 Івано-Франківської міської ради О. Дворської «Формування соціальної компетентності обдарованих підлітків як передумова їх успішної соціалізації». Обговорено шляхи підвищення якості та ефективності діяльності соціальних педагогів шкіл-інтернатів та ПТНЗ для повноцінного розвитку всіх учасників навчально-виховного процесу.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити