На сайті:

На сайті 162 гостей та відсутні користувачі

31.08.16

З 23 до 26 серпня 2016 року у с. Микуличин відбулась семінар-нарада регіональних та обласних координаторів україно-естонського проекту «Міксіке в Україні», у якій взяли участь заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей та представники 16 областей: Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Рівненської, Сумської, Черкаської областей та м. Києва.

Центральними темами обговорення на семінарі-нараді були: розвиток нових напрямів та можливостей Міксіке та орієнтовний план реалізації проекту у 2016-2017 навчальному році.

Довідка:
МІКСІКЕ – освітнє онлайнове середовище http://miksike.net.ua

Середовище Міксіке створено у 1994 році в Естонії і успішно використовується у навчальних закладах країни вже понад 20 років. Крім Естонії у середовищі Міксіке тривалий час працюють вчителі, учні та їх батьки в Латвії, Литві, Словенії. Також освітнє онлайн середовище Міксіке дозволяє організовувати та проводити навчальні змагання серед учнів школи, між учнями різних шкіл області або країни, а також між школами різних країн Європи.

Співпраця Міксіке з Україною за підтримки Arengukoostöö Programm (Estonian Development Cooperation) Міністерства закордонних справ Естонії започаткована в Україні з 2011 року.

Успішний досвід реалізації проекту знайшов підтримку у Міністерстві освіти і науки України. Це дало можливість керівникам проекту Міхкелю та Мілі Пільв ініціювати його продовження та поширення на більшість областей України.

У наступному навчальному році проект значно розширює роботу за наступними напрямами:
- мультипредменті заходи спрямовані на розвиток творчих здібностей учнів (наприклад, використання он-лайнових інструментів у вивченні мов, практикоорієнтоване вивчення природничих предметів з використанням мобільних пристроїв тощо);
- розвиток міжрегіонального та міжнародного партнерства на рівні навчальних закладів, підтримка регіональних ініціатив;
- розвиток усного математичного рахунку;
- сприяння професійному розвитку педагогів країни, зокрема у використанні сучасних цифрових технологій у навчально-виховному процесі.

Усі заходи в рамках проекту «Міксіке в Україні» для навчальних закладів України безкоштовні.

Запрошуємо навчальні заклади долучитись до проекту! Для участі в проекті достатньо зареєструватися на сайті. Всі інструктивні матеріали та контакти координаторів знаходяться на головній сторінці сайту http://miksike.net.ua

Коментарі  

 
0 #1 Давид 17.01.2017, 21:10
:-? :lol: ;-)
Цитата
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити