На сайті:

На сайті 111 гостей та відсутні користувачі

ІІІ етап ХІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

27.12.2010

25 грудня цього року на базі Івано-Франківського Вищого професійного училища готельного сервісу і туризму (директор  В. Кузнецова) відбувся ІІІ етап ХІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

З привітальними словами до учасників заходу звернулась Зінаїда Болюк, начальник головного управління освіти і науки обласної державної адміністрації. Зінаїда Андріївна з приємністю зауважила, що вже вкотре має честь привітати найкращих знавців мови:
Мова закодована в наших генах. Спілкуючись, ми часто не помічаємо, яка вона мелодійна, сповнена метафор, епітетів, синонімів. Лише, перебуваючи за кордоном у чужомовному середовищі, усвідомлюємо “голод рідної мови”, її неповторність, милозвучність. Звичайно, потрібно вивчати іноземні мови, бо чим більше ви їх знаєте, тим легше у світі, але не слід забувати, удосконалювати знання рідної.
Марія Марічко, заступник начальника головного управління освіти і науки обласної державної адміністрації побажала конкурсантам успіху в досягненні поставленої мети, оголосила членів організаційного комітету та журі.
Завершила відкриття конкурсу Наталія Уманців, завідувач лабораторії суспільно-гуманітарних дисциплін Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти словами поезії Ліни Костенко. Після  учні приступили до написання конкурсних завдань.
Наталія ГОЙ

Додати коментар

Захисний код
Оновити