На сайті:

На сайті 130 гостей та відсутні користувачі

Семінар вихователів учасників дослідно-експериментальної роботи з упровадження навчально-розвивальної програми з гуцульщинознавства

28.04.2010
У рамках проекту річного плану ОІППО «Гуцульщинознавство» 27 квітня 2010 року на базі ДНЗ № 15 «Гуцулочка» м. Івано-Франківська відбувся семінар вихователів  учасників дослідно-експериментальної роботи з упровадження навчально-розвивальної програми з гуцульщинознавства для дітей дошкільного віку (автори: Л. Калуська, Л.Чмелик, Т.Грицай).

Основні мета і завдання семінару  визначити і обговорити особливості організації освітнього процесу в дошкільному закладі, ефективні способи взаємодії педагогів з дітьми та батьками за освітньою програмою з гуцульщинознавтва,  виконано. Було підготовлено виставку дидактичного забезпечення за змістом програми, переглянуто цілий рід заходів з дітьми, під час яких реалізувалися завдання державної програми «Я у світі» засобами регіональних гуцулознавчих матеріалів, обговорено моделі занять, підготовлено рекомендації щодо активізації пізнавальної діяльності дітей та створення ігрового гуцулознавчого середовища на майданчиках дошкільного закладу. Темою засідання батьківського клубу «Берегиня» було: «Дитяче харчування та його вплив на здоровя». Психолог підготувала інформацію про вплив харчування на психо-емоційний стан дітей. Медична сестра проінформувала про шкідливість деяких продуктів (чіпси, солодкі фруктові напої та ін.), ознайомила з меню дошкільного закладу, яке базується рецептах гуцульської кухні, а страви є корисні для дітей, провела майстер клас з приготування та оформлення деяких гуцульських страв.

Додати коментар

Захисний код
Оновити