На сайті:

На сайті 165 гостей та відсутні користувачі

Запрошуємо до участі у програмі підготовки викладачів PRO FLE!

Посольство Франції у співпраці з Міністерством освіти і науки України та обласними інститутами післядипломної педагогічної освіти пропонують унікальну програму з підготовки викладачів в Україні PRO FLE.

Програма була розроблена Міжнародним центром педагогічних досліджень (CIEP) та Національним центром дистанційної освіти Франції (CNED) і є цифровою платформою з підвищення кваліфікації викладачів французької мови як іноземної. PRO FLE працює вже у понад 60 країнах світу. В Україні вона пропонується викладачам державних середніх загальноосвітніх закладів як частина програми післядипломної дистанційної освіти ОІППО.

PRO FLE дасть змогу викладачам пройти три модулі навчання, на кожен з яких відводиться один рік:

  1. 1.Побудова дидактичної одиниці.
  2. 2.Пілотування педагогічного проекту.
  3. 3.Оцінювання.

Кожен модуль представляє собою 50-годинний навчальний семінар, який відбувається за чотири місяці: 40 годин навчання вдома за допомогою інтернет-платформи і 10 годин очного навчання в інституті післядипломної освіти. Після завершенні кожного модуля викладач отримує свідоцтво, яке видається CIEP та CNED.

Вартість реєстрації на цифровій платформі (40 € від кожного учасника за кожний модуль) у повному обсязі оплачується посольством.

При кожному обласному інституті післядипломної педагогічної освіти працює тьютор PRO FLE, який пройшов атестацію від CIEP та CNED і в обов’язки якого входить супровід викладачів під час їхнього навчання. 17 тьюторів PRO FLE мають офіційний статус в Україні.

Підготовка перших груп викладачів стартує у жовтні 2016 року. Викладачам французької мови Івано-Франківщини, котрі зацікавилися даною програмою, пропонується подати свою кандидатуру Олександрі Кондрат, тьютору PRO FLE до 15 вересня 2016 року.

Детальна інформація розміщена на сайті Посольства Франції в Украні: http://www.ambafrance-ua.org/Participez-au-programme-de-formation-pedagogique-PRO